Lyckliga tillfälligheter

Ishockeyn fick stå tillbaka.
Skidorna fick stå tillbaka.
Det är inte särskilt ofta numera, som svenska tennisspelare utför bedrifter av sådan dignitet, att de föranleder toppning i SVT:s sportnytt. Men lördagen den 25 januari hände det. Dessutom begåvades prestationen med tre sidors utrymme i text-TV.
Grattis, Robert Lindstedt till triumfen borta i Melbourne! Det ligger nära till hands att ta fram slitna klyschor en masse för att beskriva den remarkabla insats, som den 36-årige slitvargen från Båstad har utfört i Melbourne Park.
Tre tunga finalförluster i Wimbledon har förstås svidit skoningslöst, samtidigt som de säkert har gett erfarenheter. Partnertrassel efter skilsmässan med rumänen Tecau förstörde större delen av förra året och fortsatte när 2014 inleddes.
Vapendragaren i Melbourne, polacken Lukasz Kubot, halkade uppenbarligen in mer eller mindre på ett bananskal, då tilltänkte kompanjonen, österrikaren Jurgen Melzer, är indisponibel på grund av skada.
Av allt att döma sa det ”klick” direkt i det svensk-polska samarbetet. Snacka om tillfälligheter, mycket välförtjänta sådana!
Svensk tennis har all anledning att tacka Robert för att vi äntligen fått något svenskt, som händer på banan i de stora sammanhangen, att snacka om.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: