Sverige i DC-skugga

Att det spelas Davis Cup i helgen förbigås i det närmaste med tystnad i svenska media. Sverige, som numera befinner sig i DC-uppläggets lägre regioner, står över första omgången för att möta segraren Ukraina – Rumänien i april.
I World Group är den stora snackisen, att Schweiz mönstrar ett lag med både Wawrinka och Federer. Överraskningen är att Federer, vars framträdanden i DC-sammanhang genom åren har varit sällsynta, står till förfogande. Ett skapligt lag!
Serbien – Schweiz, som hade förutsättningar att bli en riktig höjdare, är dessvärre rena floppen.  Serberna mönstrar rena B-laget utan såväl Djokovic som skadade Tipsarevic och givetvis också utan dopingavstängde Troicki.
Lika illa är det med Spanien, där både Nadal, Ferrer och skadade Almagro saknas. Nadal är förstås inte kvitt sina ryggproblem från Melbourne. Verdasco, som ingår i laget, spelade inte på fredagen, efter vilken spanjorerna ligger under med 2-0 mot Tyskland.
– – –  – –
Ukraina utan sin bäste spelare Dolgopolov leder med 2-0 mot Rumänien. Om Ukraina håller ställningarna, blir det svensk hemmaplan i mötet blågult mot blågult.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: