Mästarinna trots förhinder

Hon var inte spelklar till Glimstedt Open på hemmaplan för drygt två veckor sedan. Benhinneinflammationen, som kom högst olägligt vid elitserieslutet, var efterhängsen. Två vintertourframträdanden, mest för att få matcher, och ett par veckors träning fullt ut var Kajsa Rinaldo-Perssons förberedelse inför JSM i Falun.
Bekymrena till trots stod VTS-tjejen som mästarinna efter repris på 16-årsepilogen i Strandbjörket i höstas, dock en avsevärt hårdare batalj än då. Prestationen är helt lysande, inte minst mot bakgrund av att såväl semifinalen mot Emma Ek Båstad som slutronden mot Fanny Östlund Uppsala gick distansen ut.
Att i matchrostigt skick spela hem två tiebreak i avgörande set på raken i semifinal och final mot högkvalificerat motstånd vittnar om mental styrka och självtillit av det extraordinära slaget. Bäst när det gäller alltså…
Belöningen blev det första ”riktiga” JSM-tecknet för Kajsa. 18-årsklassen är den enda, där RF:s officiella JSM-tecken delas ut. Prestationen förhöjs förstås extra av att den görs med ett år kvar i klassen.
JSM-tecken nummer två i par med vännen och smålandsrivalen sedan barndomen, Emma Milicevic Tabergsdalen, gav ytterligare guldkant på Kajsas vecka i Dalametropolen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: