Missad möjlighet

”From all corners of the planet, tennis unites in celebration of world Tennis Day.”
14WorldtennisdayEtt hörn av planeten tycks dessvärre ha missat denna händelse – nästan. Idag, alltså samma dag som  World Tennis Day celebreras över hela världen, återfinns visserligen en artikel i tennis.se, men möjligheten att aktivt sprida tennis-PR över hela Sverige har inte tagits tillvara.
Världstennisdagen är ett ITF-arrangemang med bl a uppvisningsmatcher runt om i världen. Eurosport sände t ex från ett fullsatt Earls Court i London. Ivan Lendl mötte Pat Cash och senare på kvällen serverades ett amerikanskt derby mellan Pete Sampras och Andre Agassi. Liknande arrangemang genomfördes i Hongkong och i Madison Square Garden i New York.
Spelet mellan Lendl och Cash var av överraskande hög klass och välgörande befriat från trams, som ofta förekommer i uppvisningssammanhang. Dessutom fick man stifta bekantskap med en helt annan Lendl än det stenansikte som var hans signum som aktiv spelare och som fortfarande gäller i rollen som coach för Andy Murray.
74 nationsflaggor återfinns på worldtennisday.com representerande de länder som aktivt medverkar i firandet. Bland dem återfinns nationer som Island, Honduras och Guyana men inte blå-gult!

Annonser

One Response to Missad möjlighet

  1. Ola H skriver:

    Generande igen?
    Tennisens dag närmar sig och på tennis.se finns ett upprop att svenska klubbar skall engagera sig – men hur tar förbundet ansvar? Ordnas ingenting – görs inga utspel eller kommuniceras ingenting ut om detta? (förutom att erbjuda banners på hemsidan…) Gör några regioner eller klubbar någonting eller missar vi denna möjlighet igen?

    2006 ordnades tennis på centralen i samband med 100-års firandet. Häftigt och visst skulle man vilja se ngt liknande som i Argentina 2013 nu i mars??

    http://www.worldtennisday.com/history/History-2013

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: