Ett sunt upplägg

Maria Strandlund-Tomsvik, den uppskattade Eurosport-kommentatorn och f d Fed Cup-kaptenen, är en av de mest tenniskunniga människorna i Sverige, inte minst vad gäller damtennis. I sin blogg på Eurosport tennis har hon ett mycket läsvärt inlägg om Rebecca Peterson, det stora framtidshoppet på damsidan.
Den unga Järfällatjejen är ju högaktuell genom att hon fått wild card till huvudtävlingen i WTA-turneringen i Miami, en av de största på touren efter Grans Slam-tävlingarna. Vi i VTS minns henne bl a i samband med JSM 2011, då hon vann 16-årsklassen i Strandbjörket utan setförlust och utan stora åthävor.
Maria Strandlund-Tomsvik vet förstås allt om Rebeccas karriär och och gläds – och där är bara att stämma in – över att det fortfarande går att nå långt i en väl fungerande klubbmiljö. Beskrivningen av förutsättningarna i Järfälla TS med en sansad familj och en engagerad tränare, Bosse Eriksson, känns som en stilla fläkt från den svenska storhetstiden.
Det skall i sammanhanget sägas att Good to Great finns med på ett hörn i Rebecca-upplägget och sannolikt har ett finger med i spelet när det gäller wild cardet i Miami. Norman/Kulti/Tillström-akademin har ju för övrigt numera sin versamhet förlagd till hallen i Järfälla.
Gå in och läs hela Maria Strandlund-Tomsviks inlägg!

Annonser

One Response to Ett sunt upplägg

  1. Mats Nilsson skriver:

    Möjligen lite långsökt men kanske var det lite av detta som ”Ola” också menade i sitt inlägg? Exemplet Peterson blir allt ovanligare. Bland annat för att för få klubbar tar debatten eller har en linje som de är trygga med. Internationellt kan kanske en klubb inte göra så mycket åt en spelares tävlande men nationellt absolut, och det verkar alla ha missat. Även i den individuella sporten tennis krävs en sak för deltagande, en klubbtillhörighet! Och med det följer (borde följa) ansvar, rättigheter och skyldigheter…! I det aktuella exemplet är det säkert mycket personrelaterat men de senaste 20 åren har antalet extremt tenniskunniga föräldrar ökat med 1000% eller så har klubbarna gett upp? I klartext: det är inte bara spelarens vilja, pappas plånbok eller rankingpoängen som styr om spelare X skall spela tex ett JSM. Klubben måste också sanktionera deltagandet!
    Och vad gäller upplägg så finns det i och med detta en liten utmaning med privata tränare/akademier m.m. Samförstånd och dialog måste till men sista ordet har klubben! Om du inte gillar den faktan – börja med annan idrott eller bilda en egen klubb men läs då på RF:s policys för barn-ungdomsidrott samt vad en ”förening” skall leva upp till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: