Ett bra grepp

WJT-logo_RGB_mot_vit_bakgrundRegionsmästerskapet för Småland/Blekinge, som drog igång i Strandbjörkshallen idag, är inte bara ett RM. Det utgör också startskottet för årets upplaga av Wilson Junior Tour.
RM är en prioriterad del av Wilson Junior Tour, som därutöver omfattar ett 10-tal utvalda sommartävlingar. En av dessa är Strandbjörksspelen.
Som sig bör avrundas med slutspel, som hittills varit förlagt till Karlskrona, till vilket de åtta som samlat flest poäng i respektive klass är kvalificerade. Vinnarna där blir de ”riktiga” regionsmästarna i hela Tennis Syd.
Tennis Syd med tävlingsansvarige Pontus Bergevi i spetsen har satsat stort och engagerat på touren. Samarbetet med Wilson, som är toursponsor, är betydelsefullt. Wilson står frikostigt för priser till alla singelfinalister.
Vid ett möte med samtliga arrangörer i Båstad igår summerade Pontus det gångna året och blickade framåt. Bl a poängterades vikten av att göra alla spelare, tränare och föräldrar medvetna om touren. Det ligger givetvis i hela regionens intresse, att prioritera tourtävlingarna. Ju högre klass på tävlingarna i regionen desto bättre för tennisens utveckling.
Inte minst för oss småländska klubbar, som inte har samma stora upptagningsområde i närregionen som t ex Skåne, är det viktigt att tillströmningen från grannlandskapen är god. Inavel är inte bra i något sammanhang.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: