Den knutna näven var sällsynt

KQHR1

14-årsfinalisterna Kasper Qvarfordt och Hugo Regnér-

Lite reflexioner kan vara på sin plats efter tre intensiva RM-dagar i Strandbjörkshallen.
Vid en titt på spridningen på olika klubbtillhörighet i slutomgångarna, kan man konstatera, att semifinalplatserna i singel belades av åtta klubbar, sju av dem småländska. VTS var klubbadressen för fyra av semifinalisterna, Tabergsdalen och Vetlanda kom hack i häl med tre vardera.
Fördelningen av titlarna i singelspelet blev en angelägenhet för VTS och Tabergsdalen. Pojkklasserna spelades hem av favoriterna Kasper Qvarfordt och Adam Heinonen, medan våra vänner från Södra Vätterbygden dominerade eftertryckligt på flicksidan.
På sitt sätt lite oroväckande är att ingen av singelfinalerna blev någon nerkittlande fight. Den ende av förlorarna, som var framme och snuddade på setvinst, var Hugo Regnér Smålandsstenar i 14-årsepilogen mot Kasper.
Att hyfsat många klubbar är med och krigar i slutomgångarna är förstås positivt. Däremot kan man ställa sig lite frågande till hur det verkligen är med just själva krigandet. Man såg t ex inte särskilt många knutna nävar i Strandbjörkshallen under helgen. Den gnistrande segerviljan var inte påfallande frekvent. Alltför många matcher, framför allt i 14-årsklasserna, såg mer ut som halvhjärtade träningstillfällen än som hård kamp om varje poäng.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: