Pärlan vid Växjösjön

Strandbj5Bortemot tre veckors daglig kamp mot trilskande utebanor blir bitvis påfrestande. Att den ojämna fighten utkämpas i ett solflödande Strandbjörket underlättar.
Om man lyfter blicken och skingrar tankarna från det röda grusets egenheter, kan man njuta av att följa Strandbjörket i förvandlingen från höst- och vintergrått till spirande vårgrönt. Allt går i ett enda huj – alldeles för snabbt kan man tycka.
Just nu, när man upplever påtagliga förändringar dag för dag, är måhända Strandbjörket som vackrast. För ett par dagar sedan kunde man t ex se rakt igenom häckarna vid bana 1 och 2. Idag är de täta och gröna.
Maskrosor frodas både på gräsytorna och dessvärre också innanför banstaketen. Årets premiärgräsklippning pockar på.
Ända är det kanske allra finaste, det kortvarigt blommande gullregnet vid bana 7 som syns uppe till höger på bilden, fortfarande i vinterskrud. Inte heller pilarna längs cykelvägen vid sjön har ännu nått sin fulla prakt.
Jag har sagt  det många gånger förut, men det tål att uprepas. Strandbjörket, pårlan vid Växjösjön, är en av de vackraste anläggningarna för utomhustennis i Sverige.

 

Annonser

One Response to Pärlan vid Växjösjön

  1. Senadin skriver:

    Bra skrivet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: