Konkurrensen hårdnar

Konkurrensen om de racketsportintresserade Växjöborna hårdnar. För ett par veckor sedan lämnade ett antal VTS-juniorer klubben för att söka tennislyckan i annan klubb i stan. Idag kunde man läsa i Smålandsposten och höra på P4 Kronoberg, att en storsatsning på den relativt nya racketsporten padel kommer att göras ute på industriområdet Norremark.
Padel är ju, enkelt uttryckt, en blandning av tennis och squash, som spelas enbart i dubbelform. Precis som i tennis spelar man både inomhus och utomhus.
Sporten såg dagens ljus i Argentina och har snabbt vunnit mark på den europeiska kontinenten. I Spanien t ex är den andra idrott efter fotboll och alltså större än tennisen.
Den första banan i Sverige kom till 2009 och var ett blickfång vid hamnen i Båstad. Dess existens vilade på ett tillfälligt bygglov. Nu är banan dessvärre nedmonterad.
Hallen i Norremark, som byggs av privata intressenter – samma konstellation som byggt och driver en liknande anläggning i Helsingborg – kommer att ha sex inomhusbanor och, till att börja med, en utomhusbana. Varje speltimme kan således ta emot hela 24 spelare. av vilka säkerligen många, åtminstone inledningsvis, kommer att vara nyfikna tennisspelare. Tuff konkurrens om själarna, främst de som har någon racketsport som motionsidrott, alltså!
Inom VTS är vi inte tagna på sängen. Vi har haft planer på padel, en eller två banor utomhus i anslutning till Strandbjörkshallen. Ansökan om bygglov har lämnats in, men projektet har av olika anledningar gått i stå. Just nu känns förstås ett genomförande inte aktuellt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: