Förkrossande Skånedominans

Skåne dominerade med stort eftertryck, då regionsfinalen i SEB NG Cup genomfördes i Jönköping i helgen. 18 eftertraktade platser till Sverigefinalen i Båstad – hela 3 i varje klass – stod på spel. Av dessa lade spelare från den sydligaste provinsen beslag på 14.
Av de 4 icke-skånska platserna togs två av Tabergsdalentjejerna Alexandra Viktorovic och Klara Milisevic. De båda andra gick till hallänningarna Kevin Chahoud och Ethan Blot på pojksidan. Blekinge kommer inte att vara representerat alls i Båstad.
Om man backar till semifinalerna, dominerade Skåne nästan lika kraftfullt. 16 av de 24 namnen hade skånska klubbadresser, medan Småland och Halland representerades av 4 semifinalister vardera. Blekinge liksom VTS som klubb stannade på kvartsfinalnivå.
Skånsk styrka i dessa sammanhang är ingen ny företeelse. Sedan Kalle Anka Cup introducerades 1970 och fram till regionaliseringen 2010, var Stockholm och Skåne de klart starkaste distrikten mätt i antalet Sverigevinnare. Anmärkningsvärt i den statistiken är att Halland (17) har en vinst mer än betydligt större Småland (16).
– – – – –
Notera de 4 apostroferade spelarna! Alla namnen antyder invandrarbakgrund. Ytterligare några återfinnns i den skånska gruppen. Knappast en tillfällighet, tror jag. Vi har ju t ex bröderna Ymer på lite högre nivå. Andra generationens invandrare – ursäkta den kontroversiella terminologin – berikar svensk idrott, inte bara tennisen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: