Solsken i dubbel bemärkelse

P10

Max Eriksson t h och finalmotståndaren Jonathan Lundgren Höllviken

Det var högst angenämt att öppna Smålandspostens B-del – den som innehåller sporten – idag på morgonkvisten. Man får säkerligen gå långt tillbaka i läggen för att hitta motsvarande uppmärksamhet för tennisen.
Lena Gunnarssons bild på Max Eriksson, 10 år, fyllde hela förstasidan. Sporten toppades med två sidor tennis från Paris. Kristian Ferm anknöt i sina personliga funderingar elegant till Strandbjörksspelen, som förärades hela den tredje sidan under huvudrubriken ”Tennisextra”. Kristians välskrivna text kompletterades av ytterligare fyra högklassiga bilder på framgångsrika VTS-juniorer signerade Lena, som för övrigt en gång i tiden var VTS-junior.
Strandbjörksspelen 2014 blev i dubbel bemärkelse en solskenstävling för VTS. Högre makter förskonade oss från hotande regn i inledningen. Avslutningsdagen flödade högsommarsolen över Strandbjörket i takt med glädjande hemmaframgångar i kvalificerad konkurrens på det röda gruset.
Kasper Qvarfordt och Adam Heinonen var favoriter som höll, Kasper i tävlingens klart största klass. Minstingen Max Eriksson gladde stort bland 10-åringar där tippade vinnare saknades.
Pontus Karlsson och Simon Wibler, ett år unga, var däremot inte ens seedade bland 16-årspojkarna. Men icke desto mindre stod de båda hemmaspelarna öga mot öga, när det var finaldags sent på söndagseftermiddagen.
Sent, ja! Många VTS-juniorer tog glädjande nog tillvara möjligheten att också spela tuffa matcher i herrsingel. Simon, Pontus och Adam stod på banan i sådär 5-6 timmar i den gassande söndagssolen, innan det var dags för herrsingelfinaler.
Det var därför ett självklart beslut att skjuta herrsingelepilogerna till måndagen i synnerhet som den fjärde inblandade är VTS-junioren Alexander Stenman. Revanschmöte Pontus – Simon och Adam mot Alexander idag kl. 17.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: