Drastiskt

– Om det inte fanns några domare men ett utmaningssystem och spelarna dömde linjerna själva, då skulle allt spetsas till mycket mer.
Uttalandet kommer inte från vem som helst, och det syftar inte på små eller medelstora tävlingssammanhang. Han, som tycker så här, är ingen mindre än John McEnroe, som ju hade ett minst sagt speciellt förhållande till domarkåren. Den kontroversielle amerikanen menar, att domarna kan ersättas av det s k hawk-eye-systemet och det på allra högsta nivå!
McEnroes förslag är, att spelarna dömer själva, och att hawk-eye används för att avgöra, då spelarna är oense. Han tycks dock vara på det klara med att möjligheterna att vinna gehör för förslaget hos beslutsfattarna ITF och ATP är minimala.
– Problemet är att det finns inte en jävla chans att de genomför det. Men jag garanterar att tennis skulle bli 30 procent mer intressant, säger McEnroe till The Independent.
– – – – –
Om McEnroes idé hade varit verklighet 1984, hade tennishistorien gått miste om de scener, som utspelades på Kungliga hallens centercourt i match mot Anders Järryd och med skånske Leif-Åke Nilsson i domarstolen. ”Answer my question jerk” hade inte blivit en klassisk fras.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: