Vilken vändning!

Kvalet var motigt, även om det fanns glädjeämnen. Inledningsmåndagen fortsatte i blågult moll. Men på tisdagen vände det totalt för de svenske i ett dubbelt soligt Swedish Open.
Christian Lindell hade efter flera tidigare wild card-försök dragit en välförtjänt vinstlott. Svenskbrassen ställdes mot en kvalare, namne med hemlandet Spaniens nationaskald Cervantes. Lindell visade kvalitéer och gjorde en gedigen insats. Svensken var aldrig hotad av den tämligen beskedligt agerande spanjoren.
Betydligt tuffare, åtminstone på papperet, var Elias Ymers opponent, den meriterade kazaken Kukushkin. Den unge svensken underströk med all önskvärd tydlighet, att hans på sistone snabba avancemang på ATP-rankingen stämmer med verkligheten. Västgöten har höjt sig betydligt i de flesta avseenden. Inte minst serven håller på att bli ett vasst vapen.
Den på senare år på svenska framgångar svältfödda Båstadpubliken har skaffat sig en ny kelgris. Ovationer av den storlek som Elias mottog efter triumfen har ingen svensk bevärdigats sedan Robin Söderlings Båstadtriumf 2011, inte så konstigt kanske eftersom ingen svensk spelare har vunnit en enda match i Swedish Opens huvudtävling efter Robin.
En blomma också till ”Fidde”, som har haft stort inflytande på fördelningen av årets wild cards. Två av tre vidare till andra omgången visar fingertoppskänsla.
– – – – –
Legends doubles var en uppskattad nostalgitripp, som slutade med vinst för Mats Wilander och John McEnroe. Men McEnroes märkliga nominering till Swedsh Tennis Hall of Fame luktar PR-kupp lång väg. Däremot var Jonas Björkman och Jan Apell högst värdiga nytillskott i den celebra kretsen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: