Publiken, var är ni?

Elias Ymer och Christian Lindell har gjort sitt för den här gången i Swedish Open. De båda svenska överraskningarna har en hel del positivt att ta med sig från årets tävling i Båstad.
Däremot var det inte positivt att se de tomt gapande läktarna runt den soldränkta centercourten. Ungefär halvbesatt på Ymers match och lite mindre på Lindells är inget gott betyg på det allmänna tennisintresset i landet. Nyfikenheten borde vara stor efter svenskarnas skrällinsatser på tisdagen.
De, som hade mött upp, fick emellertid full valuta för sitt besök. Ymers match mot den portugisiske grusspecialisten Sousa var nog den bästa hittills i tävlingen. Att förutspå Elias Ymer på topp 100 inom en inte alltför avlägsen framtid känns inte särskilt djärvt efter hans framträdande i Båstad.
Christian Lindell gjorde på nytt mycket väl ifrån sig. Han var faktiskt närmare en kvartsfinalplats än Ymer, låt vara mot något svagare motstånd, dock på topp 100-nivå. Erfarne Uruguayaren Cuevas såg darrig ut efter att ha tappat 4-2-ledning i avgörande set men samlade ihop sig, när setet gick till tiebreak.
Både Ymer och Lindell slet berömvärt men tvingades springa kopiöst, vilket krävde sitt tydliga tribut på slutet.
Summa summarum, det börjar ljusna för svensk tennis!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: