Värt större uppmärksamhet

Om man backar 3-4 år bakåt i tiden, var det lapp på luckan i Swedish Open från och med fredagen. Just fredagen med samtliga kvartsfinaler på programmet har varit favoritdagen för finsmakande tennishabituéer.
Igår var det visserligen något bättre uppslutning på läktarna än tidigare i veckan men dessvärre inte mycket mer än uppskattningsvis halvbesatt. Det ljumma intresset är förstås ett bekymmer både för arrangörerna, som numera är det franska eventföretaget Lagardere, och för svensk tennis.
En viktig orsak till publiksveket är förstås de senaste årens avsaknad av svenska spelare i slutomgångarna. Inte ens Elias Ymers och Christian Lindells löftesrika insatser förmådde höja temperaturen nämnvärt, vilket känns extra bekymmersamt.
En annan negativ effekt är det svala massmediala intresset. Avhoppen från den förestående damtävlingen renderar förstås rubriker, samtidigt som kvartsfinalerna på de flesta håll uppmärksammas med korta TT-notiser.
Den tennisunderhållning, som bjöds på i Båstad denna soliga fredag, var av sådan kvalité, att den förtjänar större uppmärksamhet. Att uppleva professionell tennis live, även om aktörerna inte är i absolut världstopp, är något helt annat än vad TV förmår förmedla.
Visserligen underpresterade storfavoriten Ferrer, men nya bekantskaper som portugisen Sousa, spanjoren Carreno Busta och serben Lajovic är väl värda ett större intresse. Vidare år båda fjolårsfinalisterna, spanjoren Verdasco och argentinaren Berlocq, bland de agerande i dagens semifinaler.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: