Spanska armadan på grund

• Robredo föll direkt mot kvalare…
• Ferrer verkade ur form och bjöd till så där…
• Verdasco tankade mot långtidsskadad…
Spanska grusspecialister har under många år varit dragplåster i Swedish Open. I år känns det – förutom besvärande brist på variation i startfältet – som att tävlingens högst rankade spelare har passerat sitt bästföredatum.
På den första anmälningslistan fanns ytterligare en spanjor, som hade blivit semiseedad, om han signat in. Nicolas Almagro uteblev på grund av skada. Gjorde kanske inte så mycket…
Verdascos sorti mot Cuevas. var trist att bevittna. Den skadedrabbade uruguayaren, som spelar med skyddad ranking, bjöds mer eller mindre på finalplatsen efter att Verdasco på ett nästan obegripligt sätt slarvat bort 5-1-ledning i tiebreak i första set.
Fjolårsvinnaren Berlocq och portugisen Sousa, som pressades av Elias Ymer, etablerade däremot i dagens andra semifinal en ytterst sevärd kamp om en åtråvärd finalplats. Det såg länge ut att gå titelförsvararens väg, men den viljestarke portugisen vände i ett helt öppet skiljeset, helt i publikens – veckans största – smak.
Slutsats: Hungriga spelare i mellanskiktet blir intressantare i tävlingar på 250 000-nivå än mätta stjärnor som i första hand kommer till Båstad för att hämta garantipengar och ha några dagars skön avkoppling.
– – – – –
Intressant kuriosa: Finalisterna Sousa och Cuevas tvingades bekänna färg i andra omgången mot svenskarna Ymer och Lindell!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: