Bra disciplin

Folk frågar ofta, när anmälningstiden har gått ut för våra sommar- och vintertourtävlingar: Hur ser det ut med anmälningar? Frågan är egentligen tämligen meningslös, eftersom erfarenheten säger, att när det är dags för sign in förändras ofta listorna radikalt. Spelare anmäler sig mer eller mindre planlöst och struntar i att signa in.
Dessbättre var bilden en annan, då det var sign in för Glimstedt Open idag, åtminstone på herrsidan. Ungefär 70 procent av de anmälda signade in, vilket är en bra siffra. Av dem, som bekräftade sin anmälan, vilket ju är syftet med sign in, återfanns 11 av de 15 högst rankade.
På tal om kvalité, så kan man med glädje notera, att de fyra högst seedade är spelare med ATP-poäng. Ur hemmaperspektiv har vi att i första hand ställa hoppet till Pontus Norberg och Olle Thestrup, som båda är kvartsseedade. Vidare är bredden helt acceptabel med fyra hyggligt fyllda kvalgrupper.
Bland damerna är kvalet tunt. Däremot är toppen i huvudtävlingen jämförbar med herrarnas. De fyra högst seedade med storfavoriten Ellen Allgurin i spetsen, återfinns på WTA-listan. Värnamotjejen har på sistone spelat på sommartouren i rehabiliteringsprocessen efter långvariga skadebekymmer.
Ur hemmaperspektiv får vi tyvärr inte se Kajsa Rinaldo-Persson i Glimstedt Open. Kajsa är ju upptagen av Junior EM-spel. I hennes frånvaro knyts VTS-hoppet i första hand till Anna Hermann och Victoria Pahlett.
Det är alltså upplagt för tennis på högsta nationella nivå i Strandbjörket i dagarna fyra. Kvalet inleds idag efter lunch. Välkomna till Strandbjörket!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: