Löftesrika kvalinsatser

Tre unga VTS-are i kvalfinal innebar intressanta förutsättningar för andra speldagen i Glimstedt Open. Saken blev förstås inte sämre av att alla tre tog sig vidare till huvudtävlingen.
Det handlar om Felix Mörck 17, Daniel Svensson 18 och Simon Wibler bara 15 år. Alla svarade för löftesrik insatser i kvalfinalerna på förmiddagen. När det så på eftermiddagen blev dags för första omgången i huvudtävlingen, var enbart Felix kvar för spel i morgondagens åttondelar.
Nordostskåningen från Vä, som har varit mycket flitig på tävlingsbanan i sommar, tog sin kanske vassaste skalp hittills mot klubbkompisen Oliver Nilsson. Två år äldre Oliver besegrades i raka set efter ytterligare en gedigen insats.
Extremt hårtslående Daniel var också ytterst nära en mycket fin skalp. VTS-aren var snubblande nära att ge Alexander Regnér Smålandsstenar respass. Dessvärre tog det tvärstopp efter att VTS-aren tappade andra set i tiebreak.
Liknande omständigheter var det för Simon Wibler. Den unge VTS-aren orkade inte heller han stå distansen ut mot Lundensaren Adam Schmidt.
– – – – –
Sprintdubbeln, som har blivit en tradition i samband med Glimstedt Open uppskattas av många spelare. Ett tecken så gott som något, på detta är att en knapp handfull av utslagna spelare dröjde sig kvar just för att spela sprintdubbel.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: