Bortglömd Sommartour

Tennis.se, Svenska Tennisförbundets hemsida, blev nya tennis.se vid förra månadsskiftet. Höga ambitioner i syfte att skapa en heltäckande portal för tennisintresserade svenskar av alla kategorier deklarerades vid lanseringen.
En dryg månad är förstås en alldeles för kort tid för att värdera nyskapelsen. Vad jag kan förstå ligger mer genomgripande nytillskott på programmet under hösten.
Hittills är den mest märkbara förändringen en ny och betydligt fräschare layout. Vidare har man introducerat en bred rapportering från den internationella tennisvärlden på nyhetsplats.
Denna internationella rapportering har av naturliga skäl – ATP- och WTA-tävlingarna i Båstad – dominerat stort under inledningsmånaden. Den nationella bevakningen har varit mycket begränsad och undanskymd. Det vore kanske inte fel, att separera nationellt och internationellt i skilda kolumner.
Sommartouren, vid sidan av  SM-tävlingarna det största vi har nationellt, har t ex inte uppmärksammats alls efter det att Peter Bengtsson lämnade över till Johanna Jonsson i samband med förändringen, d v s under den mest tävlingsintensiva perioden.
Från Peter kom alltid ett uppskattat mail med önskan om bilder i samband med vår Glimstedt Open. Man får hoppas att missen rättas till, när det lugnar ner sig framåt hösten.
Då det gäller den internationella bevakningen, är t ex eurosport.se en knivvass konkurrent. Deras uppföljning av ATP- och WTA-tourerna är svårslagen. Dessutom är videomagasinet Courtside med Maria Strandlund-Tomsvik och oftast mycket intressanta gäster mycket sevärt.
Bland kommande mötesplatser på tennis.se nämns en samlingsplats för tränare. Ambitiöst givetvis, men även här finns sedan en tid tillbaka en svår konkurrent. De väletablerade Stockholmstränarna ”Sigge” Mladenovic och Magnus Ennerberg har startat pratatennis.se, ett diskussionsforum för enbart just tränare. Därför har jag av naturliga skäl inte kunnat ta del av den, men uppskattande omdömen har hörts.
Givetvis har det ambitiösa helhetsgreppet en koppling till sponsorer och nätannonsörer. Sponsorerna kan skaffa sig en totalbild av svensk tennis, och annonsörer blir lättare att attrahera, om besöksfrekvensen är hög.
Men glöm inte bort bevakningen av svensk tennis i allmänhet och sommar- och vintertourerna i synnerhet…

Annonser

2 Responses to Bortglömd Sommartour

 1. Ola H skriver:

  Vad som är nytt på förbundets hemsida förstår jag inte riktigt – lite ny färg och större typsnitt? ”Betydligt fräschare layout” håller nog inte så många med om i synnerhet inte när tex länkarna till Tretorn och Tiebreaktravel i sidhuvudet inte leder någonstans. Uppskattade länkar till JSM,VSM saknas också. Varför hasta fram en förändring mitt i sommaren? Och varför lägga ut ansvaret externt?
  Förutom Sommartouren har heller inte Juniortourens tävlingar i sommar nämnts och jag är lite osäker på om ett idrottsförbund skall ta ansvar för nyhetsflödet vad gäller internationell tennis som inte handlar om svenskar?
  SvTF har ett havererat ”kommunikationsprojekt” på sitt samvete och flera parter bör nu vara uppmärksamma på att ”nya tennis.se” inte blir samma debacle som ”Min Tennis” som också lanserades som en kommersiell möjlighet och en portal för tennisintresserade – var det inte så?

 2. Ola H skriver:

  Fattar faktiskt inte vad idén är med förbundets hemsida? Håller med åke om att det svenska är viktigast och där finns än mer att göra, tyvärr är klubbarnas hemsidor ofta bedrövliga, så där får ju förbundet heller ingen ”hjälp”.
  Om SvTF skall ta på sig ”ansvaret” att rapportera om Internationell tennis tror jag man tar sig vatten över huvudet och skjuter på fel mål. Ett par tydliga länkar till WTA/ITF/ATP räcker? Man är ju ändå bara tvåa eller trea på bollen och det kan inte vara förbundets roll? Det finns däremot mkt att rapportera om inom svensk tennis men kommunikation är knappast ledningens signum?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: