Inte bara Kajsa

Kajsa Rinaldo-Persson har genom åren både glatt och skämt bort oss i VTS med stora JSM-framgångar. Utomhusmästerskapet i Norrköping utgjorde inget undantag.
Kajsa var outstanding i 18-årsklassen. Finalen var en repris på 16-årsavdelningen i Strandbjörket i fjol med Fanny Östlund Uppsala som slutopponent. Liksom då var Kajsas finalvinst solklar.
Men det var inte bara Kajsa, som gladde i de nyss avslutade JSM-tävlingarna i ”Peking” och Lund. Tre klubbkompisar var framme i semifinal och ytterligare en i kvartsfinal.
Den stora och glada överraskningen var Daniel Svensson i pojkarnas 18-årsavdelning. Med sitt extremt tunga artilleri har VTS-aren varit framgångsrik i flitigt sommartävlande med SM-semifinalen som topp. Daniel pressade blivande mästaren Christian Samuelsson Åhus till 6-4 i skiljeset.
Adam Heinonen har under sommaren med all önskvärd tydlighet visat, att han tillhör toppskiktet bland 12-åringarna. Efter en svit på fem segermatcher blev, precis som i Båstad, blivande mästaren, Hesingborgaren Ross Weibull, för svår i semifinalen.
Anna Hermann är precis som Kajsa pålitligheten själv i JSM-sammanhang. Respass mot blivande mästarinnan i semi är inte mycket att säga om.
En fjärde VTS-are, som är etablerad topp 10-spelare, är Kasper Qvarfordt. Efter tre vinster blev det stopp i kvarten mot blivande vinnaren Johan Garpered KLTK.
Kajsa, Kasper och Adam underströk ytterligare sina fullödiga JSM-veckor genom framgångsrika dubbelinsatser. Med externa partners var VTS-trion framme i final. Någon titel blev det dock inte.

Annonser

2 Responses to Inte bara Kajsa

 1. Ola H skriver:

  Fundering…
  JSM-resultataten blir nu avgörande för vilka spelare som får stipendie av Stefan Edberg och vilka 8 som tar sig till slutspel i Svenska Juniortouren. Men varför räknas inte dubbelresultaten in?
  Vore det inte rätt signal att visa att även dubbel är nyttigt och värdefullt? Om det är jämnt mellan flera spelare så vore det väl kul att kunna konstatera att en spelare som också gjort bra ifrån sig i dubbel tar sig till slutspelet eller får stipendie? Säg tex att en JSM-seger är värd 64 poäng (?). En dubbelseger kunde vara värd lika mkt men delas på 2, dvs 32 p och ge lite extra krydda och som sagt skicka bra signaler mot tränare, föräldrar och spelare. Jag har hört idén från en svTF-representant men inte sett den realiseras. Vad tycks?

  • Mats Nilsson skriver:

   Bra?!
   Jag tror definitivt på idén om att låta dubbeln bli mer betydelsefull på ett mycket konkret sätt. Vem som i nästa steg på allvar vågar ta beslut om den helt missuppfattade tennispoängen (obs att jag vägrar kalla den rankingen) bör få nobelpris i pedagogik…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: