Eriksson ett gångbart namn

Juniorligan är ursprungligen ett Skånenitiativ, som anammats av Tennis Syd. För tredje året i följd stod VTS som arrangör för en av div. 1-grupperna. Det handlar om lagmatcher i ett brett spelformat, 10-, 12- och 14-åringar. Två killar och en tjej i varje åldersgrupp innebär nio delmatcher i varje lagkamp.
För VTS gick det inte särskilt bra lagmässigt, devis beroende på att vi av olika anledningar inte kunde mönstra allra starkaste uppställning. Även med bästa lag hade nog mycket vassa Fair Play blivit för svåra.
Sett till individuella prestationer fanns två stora VTS-glädjeämnen bland de allra yngsta. 10-åringarna Max och Wilma lystrande till efternanet Eriksson – dock inte släkt vad jag vet – gick obesegrade genom helgens bataljer.
Max förfogar över ett för sin ålder mycket brett register med bra klipp i både serve och forehand. Stoppbollar var också ett poänggivande vapen. Att gå vinnande ur tre mycket jämna matcher vittnar om ett psyke, som kan slipas till något bra.
För Wilma var det säkerligen en betydelsefull injektion efter sparsamt tävlande under utesäsongen att gå segrande ur sin tuffa inledningsmatch. Andra matchen var också en nyttig långkörare, medan den tredje gick snabbt och enkelt.
En tredje VTS-are, som gick obesegrad genom helgens matcher var Kasper Qvarfordt. Kasper infriade utan problem favoritskapet  bland 14-årspojkarna.
– – – – –
Som om det inte skulle vara nog med två Eriksson. Gunnar Eriksson var en av VTS-coacherna.

Annonser

One Response to Eriksson ett gångbart namn

  1. martina skriver:

    Blir lite konfunderad när jag läser ditt inlägg om juniorligan! Om jag får citera dig säger du följande ”För VTS gick det inte särskilt bra lagmässigt, devis beroende på att vi av olika anledningar inte kunde mönstra allra starkaste uppställning.” Känns lite olustigt att Växjö som klubb redan i 10 års åldern anser att det är väldigt viktigt att toppa upp laget så man vinner matcherna. Grundtanken med juniorligan har alltid varit att öka intresset för att spela matcher i de yngre åldrarna. Samtidigt måste jag ge dig stort beröm att ni så öppet ( du som ordförande skriver detta i din blogg) pratar om att vi i Växjö satsar på att ha starkaste uppställning så bästa resultat uppnås.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: