RM-effekt?

Växjömästerskapet – öppet klubbmästerskap i Växjö TS – var en gång i tiden en stor tävling som ofta samlade drygt 150-talet deltagare med ett 10-tal klubbadresser utöver VTS. Det var gott om folk sena augustikvällar runt de elljusflödande banorna i Strandbjörket.
Idag är Växjömästerskapet dessvärre en tävling, som samlar ett blygsamt intresse jämfört med storhetstiden. En förklaring kan, åtminstone på juniorsidan, vara det ständigt ökande utbudet av nationella tävlingar. Men på den gamla goda tiden var även seniorklasserna välbesatta. B- och C-klasserna, de för den tidens klass 3- och klass 4-spelare, samlade regelmässigt minst 30-talet spelare.
En liten ljusglimt i årets nyss avslutade tävling var, att det blev spel för både 35- och 45-åringar på herrsidan. RM-tävlingen, som vi genomförde i Strandbjörket för en månad sedan, var kanske en intresseväckare. Sju spelare i det som hette juniorveteraner, då det infördes, är en fin siffra. Mästare blev RM-finalisten Johan Gustavsson.
Herrarnas C-klass samlade 21 deltagare, en idag hygglig siffra. Juniorer var i majoritet, men en 35-årsveteran (!), Andreas Torneus, stod som vinnare. Äldre och ung möttes i epilogen. Finalopponent var Joar Falk 14. Så vill man gärna ha det…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: