Välförtjänt hyllning

Jag fick det här klippet från Svenska Dagbladet översänt på mailen av Jonas Arnesen.

”Vem lämnar ett jobb i rampljuset för att harva på bakgården och det med betydligt lägre lön?
Jo, stjärntränaren Fredrik Rosengren som istället för att coacha en toppspelare valde det oglamorösa jobbet som svensk landslagstränare.
Det är stort och beundransvärt. Tänkte mycket kring ”Fiddes” vägval under nu avslutade US Open där tränarna Michael Chang och Goran Ivanisevic höjdes till skyarna efter sina adepters (Kei Nishikori och Marin Cilics) finalavancemang.
Rosengren har coachat bland andra Jonas Björkman, Magnus Norman, Mario Ancic och Robin Söderling. Genom deras framgångar blev han ett mycket eftertraktat namn på touren och hade kunnat leva gott där i många år framöver.
Men nej.”Fidde” bestämde sig istället för att hjälpa svensk tennis ur en av dess mörkaste perioder genom tiderna. Spelarna han kuskar runt med på småturneringar blir aldrig stjärnor men flertalet av dem har klättrat rejält på rankningen under Rosengrens första 20 månader.
Många säger att de brinner för svensk tennis.
Ingen visar det lika tydligt som Fredrik Rosengren.”

Jag tycker, att Jonas har fångat ”Fiddes” vägval på pricken. Jonas levererar med som vanligt vass penna en lika initierad verklighetsbeskrivning som välförtjänt hyllning till ”Fidde” för hans outtröttliga slitgöra för att få svensk tennis ut från bakgården.
För mig, som har följt ”Fidde” sedan koltåldern, värmer orden här ovan alldeles extra, inte minst med den jobbiga DC-förlusten i Bukarest i färskt minne. Som VTS-are är man stolt över att extraordinära ledargestalter som ”Fidde” har vuxit upp i klubben.
Tag till dig berömmet, ”Fidde”, och stort tack Jonas för att du gjorde mig uppmärksam på artikeln!

 

Annonser

One Response to Välförtjänt hyllning

  1. Mats N skriver:

    Är det också inte intressant att det svenska DC-laget i obruten följd sedan 1983 (?) när Calle Hageskog blev tränare, haft en VTS-ledare i staben? Imponerande?! Inskränkt?! Något som SvTF funderat på när man diskuterar ledarskap? Finns det ngn gemensam nämnare hos alla dessa personligheter som hjälpt DC-laget på olika sätt; Björkman, Rosengren, Larsson, Wilander, Hageskog?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: