Rolf Boberg in memoriam

RBEn synnerligen skarpskuren VTS-profil med omisskännligt dalmål som signum har gått vidare. Rolf Boberg har efter en kort tids sjukdom avlidit i en ålder av 72 år.
Perfektionisten Rolf blev, inte minst genom sin breda civila bakgrund och sin obändiga vilja att få saker gjorda, en oerhört betydelsefull länk i VTS-arbetet under den framgångsrika perioden från andra hälften av 80-talet och ungefär ett decennium framåt.
Första kontakten med tennis etablerades ute i Sandsbro, där familjen bodde och där sonen Jesper slog sina första forehands. Jesper kom in i VTS-verksamheten. Rolf och hustru Eva hängde med. Rolf blev snabbt en klippa i VTS-arbetet och fann snart en plats både som idéspruta och som hårt arbetande länk i styrelsen.
Rolf gjorde, förutom att han var den perfekte klubbkassören, skarpa avtryck i de flesta delarna av VTS-arbetet. Två, eller egentligen fyra händelser som har stort utrymme i VTS-historien, bär i hög grad Rolfs prägel.
Rolf var initiativtagare till det första och synnerligen framgångsrika Team Mats Wilander. Han var arkitekten bakom det lyckade upplägget och knöt de betydande sponsorengagemang – utöver huvudsponsorn Mats själv – som bidrog till den lyckade helheten, som förvaltades på ett lyckosamt sätt av våra tränare.
Borg – Wilander och DC-matcherna Sverige – Österrike och Sverige – Sydafrika var tre gigantiska evenemang i Tipshallen. Ett stort antal VTS-are och andra volontärer slet föredömligt, och tillställningarnas eftermälen blev mycket positiva. En av dem, som jobbade allra hårdast och bredast, var mångsidige Rolf.
Rolf och Eva lämnade Växjö efter pensionering för knappt 10-talet år sedan med Kungsbacka som ny bostadsort, bl a i syfte att hamna lite närmare sönerna Jonas och Jesper.
Många VTS-ares tankar i tomhetens men också den stora tacksamhetens stund går till Eva och till Jonas och Jesper med familjer.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: