Dr Jekyll och Mr Hyde

– Han slår bollar som jag inte ens på träning skulle försöka mig på.
Efter en förbryllande inledningsinsats tog Dustin Brown, den minst sagt udda tysk-jamaicanen, Kungliga hallens sakkunniga publik med storm i den andra omgången. Matchen mot toppseedade Tomas Berdych fick igång både dånande applådåskor och det karakteristiska stampet. Efteråt uttalade sig Berdych enligt citatet ovan.
Bollbegåvningen Brown, som kvalat in  i huvudtävlingen, var en helt annan spelare mot tjecken än i öppningen, då Christian Lindell stod för motståndet. Mot svensken blandade och gav den hårfagre tysken på ett sätt, som skulle göra en juniortränare galen.
När Berdych stod på andra sidan nätet, var de flesta dumheter som vansinniga stoppbollar, slarviga dubbelfel och bristande skärpa borta. Det helt jämna första setet visar med all önskvärd tydlighet, att Brown, när han sätter den sidan till, har kapacitet långt upp på topp 100-listan.
När han på fredagen spelade dubbel med Andreas Siljeström, var den spektakuläre tysken banans dominant och åter publikens förklarade gunstling. Han visade gång på gång prov på en så briljant speluppfattning och bollkänsla, att tankarna gick till ”Micke” Pernfors när han var som bäst.
De trollkonster med magnifika stoppbollar och halsbrytande undanläggningar, som Brown i sina bästa stunder behärskar, har kanske inte utrymme i dagens singelspel på världsnivå. Men i dubbel finns det definitivt plats för en äkta crowdpleaser.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: