Spännande nykomling

Svensk tennis trängs inte precis om utrymmet i cyberrymden. Det är knappast något överflöd av intressanta svenska sajter på internet, Dessutom låter den aviserade utvecklingen av tennis.se vänta på sig.

I samband med DC-matchen i Jönköping blev jag uppmärksam på SweTennis, ett tämligen färskt hobbyprojekt på temat svensk och internationell tennis med upphovmän som har anknytning till Södra Vätterbygden.

Ansvarig är Henrik Gustavsson, medarbetare på Sveriges Radio i Jönköping och medlem i Tabergsdalens TK. SweTennis drog igång med en betaversion så sent som i augusti i år.

Bevakningen av den rafflande DC-matchen i Racketcentrum var alldeles utmärkt. I den fylliga uppföljningen ingick bl a en intressant förhandsintervju med en lettisk journalist.

SweTennis har, förutom bevakning av svenska herrar och damer på de internationella arenorna, en suverän resultatrapportering med livescore på både ATP-, WTA- och Challengernivå. Vidare kan de riktiga nördarna klicka sig fram till livestreaming från challengertouren. Utrymme finns också för gamblers, som tycker att tennis är ett intressant spelobjekt.

Gå gärna in på SweTennis och bokmärk sidan!

Annonser

One Response to Spännande nykomling

  1. Mats N skriver:

    Upplever precis som du sidan seriös och trovärdig men kanske inte annat att vänta då huvudmannen jobbar på SR.
    Återstår att se om den har tålighet och livslängd? Många är de storslagna projekt som snabbt slocknat när ekonomi, tid och entusiasm svalnat. Genom åren har vi även upplevt flera projekt som drivits av entusiaster som saknat all journalistisk sed och som ägnat sig åt hetsjakt och dumheter, det tror jag vi slipper här. Exakt vad som skall ske på tennis.se vet nog ingen och varför man ger sig in i nyhetsrapporteringen av internationella nyheter förstår jag inte… Senaste nyhetsbrevet väcker också frågetecken. Generalsekreterarens tre områden haltar en del då tentour är till 99% den sida som spelare förhåller sig till vad gäller sitt tävlande och det är inte en SvTF-sida… Utvecklingen exemplifieras av SEB-läger som kanske måste avvecklas om ett år när bankavtalet löper ut? Tillväxten i storstäder är viktigt men då måste tennisledare våga agera politiskt och ta plats i debatten med trovärdighet och slipade argument, knappast det som symboliserar dagens ledning och dessutom är tennisdöden på landsbygden kanske viktigare än trängseln i storstan. Vi har snart halverat antalet klubbbar i Sverige på de senaste 25 åren…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: