Är facebook problemet?

På Expressen.se återfinns en mycket intressant podcastintervju i lättsam samtalston med ”Fidde” Rosengren. Förbundskaptenen levererar, som vanligt när han kommer till tals, en rad intressanta åsikter.

”Fidde” får bl a frågor kring det uppmärksammade uttalande han gjorde för ett par år sedan, då han menade att ”vi slår tennis, vi spelar inte tennis”. ”Fidde” står fast vid sina synpunkter och ser stora bekymmer bl a med att spontantennis har trängts undan i juniorers träning till förmån för nästan enbart tränarledd aktiviteter.

Spontanidrott är enligt ”Fidde” lika naturligt som framgångsskapande:
– Man spontanidrottar för att man tycker det är roligt
– Det man tycker är roligt vill man göra ofta
– Det man gör ofta blir man bra på-
”Ju enklare ju simplare” för att citera Johan Henric Kellgrens salig Dumbom

Refererande till samtal med sin gamle adept Robin Söderling lerererar ”Fidde” en mycket intressant tänkbar förklaring till sakernas tillstånd. Robin menar att sociala medier kan vara orsaken. Robins förklaring är att den som vinner lägger ut resultatet på facebook eller twitter, vilket förloraren inte vill utsätta sig för.

Robins fundering är plausibel. ”Fidde” fick förstås följdfrågan hur man skall komma tillrätta med problemet. DC-kaptenen hade naturligt nog inget givet svar men menade att man måste hitta sätt att närma sig problemet att på ett bra sätt hantera de sociala medierna, inte avfärda dem. En 10 000-kronorsfråga – eller?

Annonser

One Response to Är facebook problemet?

  1. Ola H skriver:

    Ja, Facebook + alla andra snabbstimulerande intresseväckare som letat sig in i telefonerna är en ny utmaning. Utan tvekan. Alla påstår att vi måste närma oss detta och lära oss att utnyttja den möjligheten. Förbud eller att avstå anses bakåtsträvande. Jag tror på både och! Förr sa man att idrotten fostrar och att tex åka på läger va nyttigt – för då fick en spelare ta hand om sig själv ett par dagar – utan att mamma fixar och trixar. Idag får tyvärr juniorerna inte vara ifred 2 timmar innan kontakt med hemmet sker via valbar teknisk applikation. Dessutom sitter man efter träning på rummet och leker med sina vanliga kompisar därhemma via nätet. Man umgås inte med de man är på läger med. ”Utveckling” sker alltså inte. Vem eller vilka vågar bli först med att erbjuda ett träningsläger/tävlingsresa med mobilförbud för sperlarna? Min tro är att juniorerna skulle gå att få med men att dagens föräldragrupp inte skulle våga då de är helt kontrollmaniska och är den största hämskon för att vi skall få fram tennisspelare som älskar sin sport och som fortsätter och där några kanske tom blir världsstjärnor? För egentligen – vad är det man ”måste” ha mobilen till om man är på läger tre dagar??

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: