Ansvarslöst

VTS herrlag 2 spelar i div. 2 sydsvenska gruppen, rätt nivå för flera av våra gymnasieelever. Igår var det hemmamatch mot Skanör-Falsterbo TK. Gästerna ställde upp med 2 spelare.

VTS-trean Erik Lindström blev alltså utan match. Enda förmildrande omständigheten var att skåningarna ringde på förmiddagen och meddelade den penibla situationen. Två bantimmar kunde avbokas – en klen tröst.

En titt i resultatredovisningen för serien visar att precis samma trista faktum inträffade i senaste omgången även i Åhus. Gästerna från Söndrum kom också med bara två spelare. Av resultatsammanställningen i sin helhet framgår, att w o på tredjesingeln lämnats ytterligare en gång av just Söndrum och vid ett tillfälle av Malmö-Bellevue TK.

Div. 2 är ändå inte rena lingonserien. Det finns två lägre nivåer i det nationella seriesystemet och därunder spelas regionsserier.

Det beskrivna sakläget understryker med all önskvärd tydlighet, att svensk tennis mår mindre bra inte bara på toppen utan också på bredden. De berörda klubbarna är ju inga småklubbar, och det handlar om deras A-lag. Att mönstra fullt manskap kan rimligen inte vara problemet. Bristande ansvar var ordet.

Annonser

One Response to Ansvarslöst

  1. Ola H skriver:

    Många tycks tycka att seriespelet är viktigt men klubbarna lyckas inte styra sina spelare dit och har lite argument för att förorda serien framför individuella tävlingar.
    Men varför? Klubben har makten över spelarens tävlande – utnyttja den om ni tror på den! Våga bestäm vad som är bra och satsa sedan rejält på serierna med coach och bra arrangemang. en seriematch är så oerhört viktigt idag – det kan vara enda tävlingstillfället då en junior åker och spelar en match utan sin förälder vilket är en nyttig erfarenhet i ett allt mer curlande samhälle. Vi borde utveckla serierna och dopa dem med poäng så att de blir viktiga. Serieresultaten är de vi skall skicka till media och ha på våra hemsidor för att understrycka att detta är prio 1. Jag tror vi tappat något oerhört viktigt här men ingen verkar våga ta beslut?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: