Propaganda av bästa märke

Lördagen i den första adventshelgen blev en angenäm påminnelse om hur det var på 90-talet, då projektet tennis-90 hade introducerat elitserien i sin nuvarande form. Sverige var fortfarande en stormakt inom herrtennisen och det var självklart, att alla våra världsspelare, som tillhörde elitserieklubbar, ställde upp och lirade. Magnus Larsson, Janne Gunnarsson och Jonas Björkman ingick t ex i ett ramstarkt VTS-lag.

Ett VTS i poängnöd tog emot Helsingborg, som glädjande nog toppade med landets två mest namnkunniga damspelare just nu, Johanna Larsson och Sofia Arvidsson. Jag är övertygad om att alla, som mötte upp i Strandbjörkshallen, tyckte att Johannas och Sofias medverkan var viktigare än eventuellt ökade poängchanser för VTS-laget i deras frånvaro.

Johanna och Sofia visade föredömlig attityd och tog uppgiften på fullaste allvar. Johanna kom helt överraskande i svårigheter mot en i första set helt respektlöst spelande Kajsa Rinaldo-Persson, Sverigeettan hade svårigheter även i öppningen av den andra akten, vilket bl a en racketkastning i vredesmod vittnar om.

För Kajsa och Anna Hermann är det förstås guld värt, att få tillfälle att möta våra bästa, som ju under resten av året agerar på andra arenor än de unga VTS-tjejerna. Kajsas första set var bland det mest löftesrika som setts i Strandbjörkshallen på mången god dag. Anna fick visserligen mycket stryk mot en helskärpt Sofia, men bär säkert med sig mycket positivt från lördagsmötet.

Johanna och Sofia gjorde tennispropagande av bästa märke i Strandbjörkshallen. Det gjorde också hela HTK-laget, som inte verkade vilja släppa ifrån sig ett enda game i onödan. Vissa dagar känns elitserien viktigare för svensk tennis än andra.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: