Omöjligt men intressant uppdrag

141 Thomas Johansson
143 Anders Järryd

Dagens Nyheter fyller 150 år dagen före julafton, en händelse som tidningen uppmärksammat på olika sätt under året. Sportredaktionen offentliggjorde i söndagstidningen, att man fram till den 23:e december skall portionera ut en lista över Sverigens 150 (!) bästa idrottare genom tiderna.

Listor av vitt skilda slag är ju populärt att tillkännage så här i slutet av året. Merparten brukar vara av 10-bästakaraktär. DN skall alltså plita ihop 150 namn inom alla idrotter. Uppgiften är förstås omöjlig men ändå intressant. Johan Esk, som ingår i den jury som har skapat listan, är i sin söndagskrönika självironiskt medveten om uppdragets komplexitet.

Thomas Johansson och Anders Järryd återfinns bland de 10 sista i kön, som publicerades i söndagstidningen. Den inbördes ordningen är väl korrekt. Thomas´ GP-titel i Mebourne väger tyngre än Anders´ alla dubbelframgångar.

I dagens tidning publicerades ytterligare ett antal namn, som alltså hamnar före Thomas och Anders. Man kan t ex undra, på vilka grunder skidåkerskan Marie-Helen Östlund och fotbollsspelaren Patrik Andersson placeras bättre än tennisduon, för att inte tala om varför ”Billan” är före Assar Rönnlund. Diskussionsämnena kan bli många fram till jul.

För tennisens företrädare blir det högintressant att se, var våra tre stora hamnar. Man får hoppas att vi är nära jul, när namnen Borg, Wilander och Edberg dyker upp.

 

Annonser

3 Responses to Omöjligt men intressant uppdrag

 1. Mats N skriver:

  Det är bara hoppas att juryn, vilka det nu är, har någon form av förmåga att väga in sporternas storlek och konkurrenssituation. Jag menar så vi slipper se bandy- och innebandyspelare i toppen av denna lista… Och att de andra små vinteridrotterna inte haussas för mycket

 2. Jonas W skriver:

  En kvartett är given på första fyra platserna. Stenmark, Borg, Ingemar Johansson och Zlatan. Vem som blir etta av herrarna är svårt att gissa. Stenis eller Borg borde det stå mellan. Därefter kommer det att vara skidhjältar, hockeyfantomer, J-O Waldner, Klyftan kanske och Edberg Wilander nånstans kring plats 8-12. Bandyn och innebandyn svårt att tro någon alls på 150 listan. Dallas och Bempa nä.

 3. Jonas W skriver:

  Bempa dök in på listan 101:a och Edberg plats 30.. så fel man kan ha, egentligen inte, det är DN som som rangordnar på ett lite märkligt sätt. Ja tycka till går alltid, rätt eller fel det finns givetvis inte på sådan här listor. Kvartetten 1-4 tror jag står sig, men Ingemar J kanske hamnar lite längre ner. Tycker han är en klar 3:a.
  Burken och Stenis är jämnbördiga ettor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: