Dåligt omdöme

Varken Lena Oleskog, Mats Wilander, Johan Settergren, Rasmus Jonasson, Besarta Avdullahi, Kajsa Rinaldo-Persson eller Viktor Odenbrink har uppvaktats av Växjö kommun, då de vunnit JSM, Ingen har väl heller förväntat sig det. Men vad hände igår?

Jo, kommunen bjöd genom annons i Smålandsposten in allmänheten till kommunhuset för att fira Stephanie Thour 16, nykorad ungdomsmästare i boxning! Ingen skugga över ”Steffie” och hennes framgång, men vad håller man på med i fritidsnämnden i Växjö?

Jag har inte koll på hur många JSM-tecken som har hamnat i idrottsstaden Växjö under året, men det är säkert ett respektabelt antal. Kajsa står t ex för två. Men varför uppvaktas bara ”Steffie”, om man nu kommer på den tveksamma idén att fira juniormästare?

– Fantastiskt roligt för Stephanie. Hon tillhör en exklusiv skara och det är inte många från Växjö som lyckats bli svenska mästare i boxning.

Det är fritidsnämndens ordförande Ulf Hedin som uttalar sig så här för Smp. Varför är det mindre värt att bli juniormästare i breda och konkurrenskraftiga idrotter som t ex friidrott, simning och tennis?

Officiella uppvaktningar på denna nivå är enligt min uppfattning ytterst tveksamma. Det, som ägde rum igår, är ett utslag av dåligt omdöme – i klass med fotbollförbundets Svensson/Sjögran-historia – och sätter ett pinsamt avtryck på kommunens fritidsnämnd.

Annonser

2 Responses to Dåligt omdöme

  1. Mats N skriver:

    Kanske inte ett valt dåligt omdöme utan ännu ett bevis på att tennisen inte finns på agendan eller i folks medvetande. Tennis tar inte plats på någon arena. Inga världsstjärnor syns i media, och allvarligt talat – vad gör förbund, region och klubbar? Har någon instans tex meddelat lokal media + kommunen om VTS-SM-medaljer? Om inte, sluta gnäll! Vi kan inte ta ngt för givet utan måste jobba in oss i folks hjärnor igen!

    • Åke Magnusson skriver:

      Ingen skugga över uppmärksamheten i lokala media i samband med VTS´ SM-vinnare. Det är inte där skon klämmer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: