Borg den störste

Redan i söndagens papperstidning levererades en placering, som överraskade mig. Ingemar Stenmark stannade som femma i jubilerande DN:s uppmärksammade lista över de 150 bästa svenska idrottarna genom åren.

I dagens tidning avslöjades Annika Sörenstam som nummer 4 och på webben finns också trea och tvåan utlagda. Jan-Ove Waldner är trea och Zlatan Ibrahimovic tvåa. Sörenstam är alltså bästa dam.

Man behöver knappast vara Einstein för att dra slutsatsen om vem som enligt DN-folket är den störste. Björn Borgs namn har så här långt lyst med sin frånvaro och är därmed predestinerat att i morgondagens tidning hyllas som den störste.

Som jag framhållit tidigare har tennisen, som under decennium efter decennium var en stormakt i en global sport, knappast visats någon större generositet. Mats Wilander och Stefan Edberg hamnade relativt långt ner. Sven Davidson, Jonas Björkman, Thomas Enqvist och flera andra kom inte med alls. Björn Borgs topplats känns lite som plåster på såren i detta intressanta men – åtminstone på djupet – helt omöjliga projekt.
– – – – –
Ur lokal synvinkel kan konstateras, att Mats på plats 30 inte är bäste Växjöidrottare. Carolina Klüft är 6:a och därmed näst bästa dam.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: