Vart är vi på väg?

Rubriken skulle kunna anspela på SVT:s populära ”På spåret”, men så är inte fallet. Nej, det handlar om Skinkdubbeln, en 45-årig VTS-tradition, som inte längre är vad den en gång har varit.

Skinkdubbeln har från allra första början haft inriktningen att vara en tävling för precis alla kategorier av julfirande tennisutövare. Så var det länge. Våra bästa spelare fann trivsam julavkoppling i att med sitt deltagande glädja motionärer, veteraner och förhoppningsfulla juniorer.

Deltagarantalet låg stadigt på tresiffrigt antal för att på senare år dala betänkligt. Årets siffra är alarmerande låg.

Jultraditioner brukar ju stå pall över tid, och 45 år är en lång tid. Frågan är dock, om Skinkdubbeln i sin nuvarande skepnad har överlevt sig själv. Skall den förnyas i något avseende? Skall den ersättas av någon helt annan typ av jultävling? Efterfrågas någon lokal jultävling över huvud taget?

Oavsett svaren på de här ställda frågorna tycks de fyra par, som skall göra upp om fördelningen av prisbordet från Ellos i morgon, ha stor glädje av sitt Skinkdubbelspel. En kvintett alerta motionärer i skiftande åldrar uppblandad med unga juniorerna Alexander Stenman och Oscar Gustavsson och alltid glade VTS-tränaren Gunnar Eriksson kommer inte att lämna något åt slumpen.

Oscar i par med Gunnar möter pappa Christer och gamle Österspelaren Per Lindblad i den ena semifinalen. Bara en sån sak…

Årets juldelikatesser från Ello finner sina innehavare i morgon förmiddag.
– – – – –
Grattis, Pontus Norberg, till förbundstränarjobbet!

Annonser

One Response to Vart är vi på väg?

  1. Jonas W skriver:

    Den typen av tävling är på ett sätt unik och även om man ser att deltagarantalet är lägre, så är det väl glädjande att den lever vidare. Vilken annan disciplin inom den lokala idrotten har något liknande ? Finns inte. Tennisen spänner över alla åldrar och häng i Växjö ts ni behövs verkligen för tennisens skull. Gör lite mer reklam för skinkan till nästa år så blir det säkert fler deltagare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: