10 nyårsönskningar

2014 går in i sina sista skälvande timmar. Traditionen bjuder, att nyårslöften och nyårsönskningar skall formuleras. Löften vid 12-slaget blir sällan uppfyllda, men ett antal önskningar rörande svensk tennis på skilda plan kan vara på sin plats.

1. Att svensk herrtennis fortsätter vandringen ut ur den becksvarta bakgården. Vi har förhoppningsvis, när 2015 summeras, 3-4 spelare på topp 250 och gärna Elias Ymer nära topp 100.

2. Att svensk damtennis fortsätter att bredda toppen. Rebecca Peterson får gärna ha sitt definitiva genombrott under året.

3. Att Swedish Open begåvas med lite variation i startfältet jämfört med de senaste 4-5 åren. Spanjorer i all ära, men omväxling förnöjer.

4. Att damernas Swedisk Open klarar den kris, som uppstod i fjol i samband med Serena Williams´ avhopp och en del andra motgångar.

5. Att svensk juniortennis hittar former för att ta upp kampen om bollbegåvningarna med fotboll, ishockey och innebandy.

6. Att inte bara Mats Wilander och ”Fidde” Rosengren tycker, att spontanspel måste komma tillbaka.

7. Att tennistävlandet moderniseras med tävlingsformer som ligger i tiden och att det ställs krav på tävlingsorganisation och matchplanering.

8. Att tränare och klubbledare återtar den auktoritet, som på många håll har tagits över av föräldrar.

9. Att Svenska Tennisförbundet inte bara snackar om utan också i konkret handling markerar den fundamentala roll, som klubbarna spelar i svensk tennis.

10. Att den tydliga tendens att tennisen är på väg tillbaka till att bli en rikemanssport bryts.

Slutligen, när ett fåtal timmar återstår av detta nådens år 2014, önskar jag alla läsare av denna blogg ett Gott Nytt År och förhoppningsvis fortsatt uppmärksamhet på och gärna kommenterande av det som produceras i detta forum.

Annonser

One Response to 10 nyårsönskningar

  1. Mats N skriver:

    För mig är punkt 8 och 5 de i särklass viktigaste.
    Läser även SvTF:s nyhetsjulbrev och blir åter igen förvånad och häpnar. Dahlbo skall lämna in och förhoppningsvis tar fler i styrelsen sitt ansvar och avgår? Men vem/vilka vill och kan förändra? Dahlbo hörsammar ditt krav på att belysa klubbens betydelse men är precis som alla andra ledande personer oförskämd mot damtennisen när han påstår att Sverige varit utanför strålkastarljuset de senaste åren. Johanna Larsson som spelade Swedish Open-finalen mot Williams var kritisk i Aftonbladet nyligen och är inte gladare nu?
    Ulf Dahlström skriver att man skall anställa en marknadsansvarig – senast blev den lösningen inte så lyckad? Han skryter även över kommunikationen och utbildningssatsningen. Har han mejlat någon eller vad har egentligen hänt på tennis.se mer än att man väljer att återpublicera internationella nyheter? Och än en gång blir jag provocerad över att man väljer att anställa en person i förbundet utan att ha en annons ute. Inget ont om Pontus men allvarligt talat är det provocerande mot de som satsar på förbundets utbildning och som kanske har ambitioner? På det här sättet underminerar man sin egen satsning och detta hade jag tyckt oavsett vem man anställt! I ett idrottsförbund bör man av pedagogiska skäl inventera marknaden och låta folk visa intresse. Sen undrar man vad pengarna nu plötsligt kommer ifrån?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: