Stor spridning

Alingsås, Trollbäcken, Täby, Åkersberga. SALK, Borlänge, Danderyd, Båstad…

Uppräkningen handlar om klubbadresserna för kvartsfinalisterna i SALK Opens 12-årsklass på pojksidan. Lika många klubbar som spelare kan konstateras liksom en geografisk spridning från Båstad till Borlänge. Flera intressanta reflexioner ligger nära till hands.

Stockholm med omnejd dominerar stort men bara SALK finns med av de största och mest tongivande huvudstadsklubbarna. Trevligt att anrika Trollbäcken är på banan igen.

Bland fjolårets 12-åringar, där VTS-aren Adam Heinonen tillhör 10-bästaskiktet, dominerade Region Syd och Göteborg eftertryckligt Ingen Göteborgare är med i år och ende Sydspelaren, Adam Granath Båstad, föll bort i kvarten. De bästa 12-, 13-åringarna är alltså väl utspridda.

Klubbar som Alingsås, Täby och Borlänge är inte bortskämda med framskjutna placeringar i de stora sammanhangen. Bara att lyfta på hatten!

Om denna breda klubbspridning är bra eller dålig för svensk tennis kan givetvis diskuteras. Bra spelare i samma klubb eller nära varandra är extra sporrande och effektiviserar  tillgängliga resurser.

Å andra sidan stimuleras förstås klubbarbetet i t ex Alingsås och Borlänge alldeles extra. Västgötarna har uppenbarligen redan fått utdelning i den nysatsning som presenterades i senaste numret av Svenska Tennismagasinet.
– – – – –
Är det den här typen av nyheter vi vill ha på tennis.se?

Annonser

2 Responses to Stor spridning

 1. Mats N skriver:

  Förstår inte alls strategin med den upphaussade ”nya tennis.se”. Egentligen har inget hänt sedan Traveas tog över i somras mer än att de tar mer betalt? Att försöka ge internationella nyheter är dödfött. Man kommer alltid vara trea på bollen och det är alltid andras nyheter och risken finns att det blir precis såna här pseudonyheter som belönas med utrymme. SvTF skryter med sin kommunikation i diverse nyhetsbrev men sanningen ligger i betraktarens och mottagarens öga… Hellre ett par rader om var/hur våra bästa spelare inleder året?

 2. Ola H skriver:

  Vad krävs för att en ung spelare skall kunna finna glädje, inspiration och få rätt vägledning i de unga åren för att senare under junioråren kunna utvecklas till en tänkbar toppspelare?
  Sannolikt att han/hon INTE har oturen att inleda sin tenniskarriär i någon av Sveriges 10-20 största klubbar och framförallt inte växer upp i våra tre storstäders innersta? Dvs SALK, KLTK, FPTK, GLTK mfl klubbar kommer fortsätta vara viktiga plantskolor – men bara för juniorer som kommer till dem lite senare i junioråren. I de stora klubbarna finns inte lediga och billiga tennistider att få och det krävs för att få fram det stora egna intresset som krävs för topprestationer senare, fråga vpra senaste stjärnor: Larsson, Arvidsson, Söderling, Vinciguerra.
  Denna sanning har levt i 40 år men inom Svensk Tennis diskuteras oftast hur bra elitklubbarnas verksamhet ser ut. Sanningen är att de underpresterar i grenen att ta fram egna duktiga spelare?
  En genomlysning av resultaten i 14-18 år skulle ge samma svar även om klubbadressen idag är en annan än när spelaren skrevs in i tennisskolan?
  Till sist: med tanke på alla egna initiativ och nedmontering av klubbträning – som tex fidde poängterar i senaste tennismagasinet – när får vi Sveriges första ”postorderklubb”??

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: