Gediget nationellt tävlingsprogram

Rosendals Supervintertour i Uppsala är den penningstinnaste i det nationella svenska tävlingsprogrammet. Den har dessutom ett tävlingsformat, som helt avviker från de traditionella. Hela Sverigeeliten närmast under landslagsnivå är på plats.

Upplägget med inledande kvalspel, mellansteg i form av poolspel och avslutning med semifinaler och final innebär för de flesta, som går fram, två matcher per dag i tre – fyra dagar. En tilltalande variant. Många matcher är väl bra, eller…

Resultatlistan för tredje och näst sista tävlingsdagen reser emellertid ett frågetecken. I 4 av 16 matcher lämnades w o och 2 slutade med ”uppgivet”.

Anledningarna kan förstås vara många, men det är svårt att frigöra sig från misstanken att mindre god fysisk status är en möjlig orsak. I det här sammanhanget handlar det som sagt om spelare i kategorin närmast under de allra bästa.
– – – – –
Vintertourprogrammet är för övrigt gediget i öppningen av det nya året. Närmast efter Uppsala följer Glimstedt Open i Strandbjörkshallen den kommande helgen. VTS-tävlingen är i år uppgraderad till A-nivå och med lika stor prisnivå på både herr- och damsidan.  I Uppsala är damernas prispott bara hälften av herrarnas!

Annonser

2 Responses to Gediget nationellt tävlingsprogram

  1. Peter skriver:

    Jättebra att de nya unga juniorerna har chans till fler matcher i vintertouren. Flera tuffa matcher för spelarna under de allra bästa (som internationellt inte är så bra) kanske gör att dessa tar ytterligare ett steg. Bra initiativ även PM det inte var Småland som kom på detta. Titta på Västerås ITF där unga Olga Helmi gick i final i tjejklassen. Det gjorde hon för att hon spelat så många av matcher som möjligt i TE och ITF. Fler tuffa matcher för alla gör att vi får bättre spelare.

  2. Fredrik skriver:

    Detta med prispengarnivåerna på Vinter och sommartouren har i många år nu varit ett problem.
    Var själv med och drev en vintertour under ett par år där vi hade B-nivå på herrklassen och c-nivå på damklassen. Detta av den enkla anledningen att vi inte hade några sponsorer till tävlingen. Om det berodde på ointresse hos bygdens företagare eller vår bristfälliga jagande av det låter jag vara osagt. Vi försökte därför få tävlingen att åtminstone gå runt på det sättet att anmälningsavgifterna skulle täcka prispengarna. Att då komma upp i samma nivå på prispengarna i både dam och herrklassen var omöjligt, herrarna hade vi 24-lottning i huvudtävlingen med kval och damklassen 16-lottning med kval. Under samtliga år vi drev tävlingen så hade ca. 40 deltagare i herrklassen och i bästa fall 25 deltagare i damklassen. Att då förbundet höjde lägsta penganivån på damklassen gjorde att vi, och flera klubbar, valde att lägga ner damklassen. Nu lever inte heller herrtävlingen kvar i klubben.

    Med det sagt hade jag en önskan om att förbundet kunde införa en tournivå där föreningarna garanterar en viss prissumma och därefter tillför en procentsats av anmälningsavgifterna av de som väljer att signa-in till tävlingarna. Likt det vi gjorde i samband med våra vintertourer då vi körde sprintdubblar med anmälan på plats ca. 1h innan matchstart. Vilket jag även tror att ni i Växjö körde en period.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: