Pablo, ett föredöme

Glimst 15Pablo Figueroa är en udda men ack så värdefull glädjespridare i den svenska tävlingstennisen. I helgen förgyllde den i år 30-årige skåningen (på bilden tillsammans med finalopponenten Jonathan Mrida) Glimstedt Open i Strandbjörkshallen.

Det ligger nära till hands att beklaga, att Pablo inte orkat låta sina enastående förutsättningar blomma ut i all sin prakt. Det nödvändiga hårda slitet har uppenbarligen inte passat den omåttligt bollbegåvade Fair Play-spelaren. Men att han älskar sin tennis råder inget tvivel om.

Svensk tennis skall emellertid vara tacksam för att Pablo sätter guldkant på tillvaron för arrangörer, sponsorer och publik på vinter- och sommartourerna. Den skånske bolltrollaren är ett strålande exempel på att tennis på hög nivå inte nödvändigtvis måste handla om ATP- eller ITF-sanktionerade tävlingar.

Exemplet Pablo manar till efterföljd. Allför många duktiga spelare lägger racketen på hyllan aldeles för tidigt och utan att – i likhet med Pablo – köra vidare på de svenska tourerna. Äldre spelare av hög klass är perfekta värdemätare för ungdomar, som vill uppåt.

Pablos finalmotståndare, 20-årige Jonathan Mridha, som prövar lyckan på futuretouren, hade en bortemot tre timmar lång semifinal i benen, när det efter kort vila var dags för final. Men även med mer likvärdiga förutsättningar hade jag satt mina slantar på skåningen med den superkänsliga handleden.

 

Annonser

2 Responses to Pablo, ett föredöme

  1. jane melville skriver:

    Jonathan mridha är inte 21 år. han fyller 20 år i april. Med vänlig hälsning jane.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: