Förvirrande

Nyanställde förbundstränaren, VTS-aren Pontus Norberg, reser just nu med ett antal yngre spelare på vintertourtävlingarna i Uppsala, Växjö och Norrahammar. I Glimstedt Open hade Pontus hand om fyra spelare.

På tisdagens träning i Strandbjörkshallen inför Norrahammartävlingen återfanns bara en i gänget, Christian Samuelsson. De övriga hade åkt hem till Stockholm.

Idag kungjordes Good to Greats utökade satsning på Team Catella. På bilden från presskonferensen återfanns de i Växjö på tisdagen saknade 16-åringarna Karl Friberg och Jonas Eriksson-Ziverts, vilka presenterades som nya medlemmar i teamet.

Killarna är förstås att gratulera, och man måste lyfta på hatten för GTG:s lika tydliga som framgångsrika linje i sin verksamhet. Men vilken roll kommer Svenska Tennisförbundet spela i framtiden och finns det någon kommunikation mellan de båda aktörerna?

Förbundgreppet med Pontus och vintertourtävlingarna – coachstöd och ekonomisk hjälp i tre högklassiga tävlingar – är mycket bra, både för spelarna och touren. Men visst blir det förvirrande, när två av de förbundsstödda spelarna mitt i touren presenteras i en ny GTG-storsatsning.

GTG har mycket starkare ekonomiska muskler än Förbundet och en bred och stark tränarstab. Därtill lär en egen anläggning i storformat inte vara särskilt avlägsen. Storlöftena bröderna Ymer är starkt knutna till GTG och är under Förbundets beskydd bara i landslagssammanhang.

Pontus Norbergs huvuduppgift är tänkt att vara de bästa 15-16-åringarna. De två vassaste på pojksidan kommer alltså att ha stark GTG-anknytning och får sannolikt liknande upplägg som Ymers, om de utvecklas som förväntat. Ingen enkel sits för Förbundet och Pontus!

 

Annonser

2 Responses to Förvirrande

  1. Mats N skriver:

    Som utvecklingen ser ut med svaga klubbledare och ett svagt förbund samt ett ökat egotänk i samhället undrar man lite om spelare i framtiden kommer prioritera Fed Cup och Davis Cup. Man vill tro att flera pusselbitar är viktiga i utvecklingen men många spelare styrs av märkliga intentioner. Få vet dock vem som har veto vad gäller tävlingsmedverkan…?

  2. Jonas Arnesen skriver:

    Åke- det du skriver är lika tänkvärt som bekymmersamt. Egentligen är tennis-Sverige inte större än att ett samarbete borde kunna fungera vad gäller just det område som du belyser och kanske några till. Men jag tror att det finns ett stort hinder från ett fullt utvecklat samarbete: skillnaden i ambitionsnivå. Den som driver en kommersiell verksamhet måste vara på tå medan den som tar emot statliga bidrag kan luta sig tillbaka med vetskapen att pengarna ändå rullar in.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: