Dacapo

Ellen Allgurin är obestridlig drottning på den svenska vintertouren. Värnamotjejen vann sin fjärde raka, då det i helgen var dags i Norrahammar, och att det blir fortsättning i Borås i nästa helg är inget djärvt tips.

Tävlingen i Norrahammar blev vad finalspelet beträffar ett dacapo på förra veckans Glimstedt Open i Strandbjörkshallen och med samma vinnare. Enda lilla avvikelsen var, att Cornelia Lister pressade Ellen till en hård tresetare.

Pablo Figueroa har återtagit kungatronen på den svenska touren. Jacob Adaktusson vann de två första tävlingarna i Eskilstuna och Uppsala. I Växjö tvingades Stockholmaren kasta in handduken och i Norrahammar satte Jonathan Mridha stopp för ett mästarmöte med Pablo.

Det har sagts tidigare men tål att upprepas. För svensk tennis är vintertourens tydliga nivåhöjning av största betydelse. Ellens, Cornelias, Jocobs, Pablos, Jonathans med fleras återkommande medverkan innebär att tävlingarnas slutomgångar håller futurenivå.

Unga svenska spelare kan alltså med fördel pricka in svenska vintertouren i tävlingsplaneringen för årets inledning. Utlandsäventyr kan vänta till senare tillfällen. Utfallet av vintertouren är ett bra test på om man som ung spelare är mogen att ta steget ut i den stora tennisvärlden.
– – – – –
Läs gärna intervjuerna med Ellen och Pablo på Swe Tennis.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: