Toppklassig Eurosportbesättning

Trion hade den här gången reducerats till en duo. Jag syftar på Eurosports expertkommentatorer i årets första Grand Slam i Melbourne.

Vår egen VTS-are Mats Wilander tillsammans med damsällskapet Barbara Schett och Annabel Croft har under ett antal år varit en i det närmaste oslagbar trio i en jämförelse med andra expertkommentatorer inte bara inom tennisen. För att bedöma kompetensen måste man vara insider, men allmän framtoning och språkbruk kan även lekmän ha en klar uppfattning om.

Den här gången saknades Annabel Croft. Effekten blev att Barbara Schett fick större utrymme. Den begåvade österrikiskan utnyttjade tillfället med bravur.

Mats var en gång i tiden en tillknäppt och och svårintervjuad junior. Nu formligen sprutar fakta och åsikter ur hans mun på oklanderlig engelska och med perfekta uttal av alla spelarnamn. Hans åsikter och värderingar är för det mesta klockrena.

Maria Strandlund-Tomsvik håller stilen som kommentator. Den här gången hade hon Robin Söderling som bisittare och utnyttjade dennes relativt färska egna erfarenhet från de största sammanhangen på ett bra sätt.

Två högklassiga singelfinaler i detta trivsamma insidersällskap var rena julafton i januarimörkret. De tre första seten i herrepilogen måste vara bland det bästa som förekommit.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: