Historiskt på Smp

Det fanns en tid, då Växjö hade tre dagstidningar. Sedan många år tillbaka är Smålandsposten ensam överlevare. Livslågan hos Växjöbladet och Kronobergaren flämtar svagt i form av en sammanslagen veckoutgåva.

Smp sjösatte igår en historisk nysatsning. Själv blev jag inte särskilt överraskad, eftersom jag hade förmånen att bli utförligt informerad av tidningens tennisexpert Sven Elofsson om vad som var på gång över en fika i Strandbjörkshallen i söndags.

Den historiska milstolpen är att Smp på webben nu är nummer ett och papperstidningen nummer två. Papperstidningen, som begåvats med en ny layout, finns tillgänglig på nätet och kommer att kompletteras med löpande uppdateringar alla dagar, även lördagar och söndagar. Gratisvarianten på nätet försvinner.

I det historiska perspektivet dyker massor av minnen upp. Jag gjorde en mycket tidig första bekantskap med Smp:s sportredaktion som ung radskrivare i ämnet tennis. Det var på 50-talet på den legendariske John Norells tid, en tidningsman av den gamla sorten, som vägde spaltutrymmet för olika idrotter på guldvåg.

Efter Norell kom den mångkunnige Lars Hultman, som troligen höll hastighetsrekord, då det gällde att hantera tangenterna med pekfingervalsen. Profiler som Lennart ”Ferna” Fernqvist, Ingemar Erlandsson och Berne Persson hade alla ett förflutet på Växjöbladet eller Kronobergaren, plantskolor inom skrivarbranschen.

Sven Elofsson är sedan länge dagens självklara förstakontakt med Smp, då det gäller tennis. Det har blivit många koppar kaffe med Sven i Strandbjörkshallen genom åren.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: