Lillebror Norman räds ej de stora elefanterna

Marcus Norman, ung generalsekreterare i bandyförbundet och lillebror till i tennissammanhang välkände Magnus, räds inte att sticka ut. På SVT Opinion lägger han ut texten kring en mycket intressant motion, som hans förbund har lämnat in till riksidrottsmötet.

Motionen handlar om att tvinga de stora lagidrotterna att hålla sig till det som är naturliga säsonger. Fotboll på sommaren och ishockey vintertid för att beskriva det enkelt. Syftet är förstås främst att hindra tidig specialisering.

Norman menar att problemet är störst i lagidrotterna. Det är dock långtifrån försumbart inom t ex tennisen. Dagens talangfulla 12-13-åringar har  i betydligt större utsträckning än för 10-15 år sedan släppt andra idrotter. Mats Wilandet och Jonas Björkman gjorde sina val när det var dags och utan tvång…

Säsonguppdelning enligt motionens syfte öppnar självfallet tidsmässigt utrymme för andra idrotter. Istället för fotboll och ishockey över större delen av året öppnas möjlighet för t ex tennis på vintern och talangen kan hålla igång tre eller fyra idrotter en längre tid. Underlaget för det slutliga och rätta valet breddas, allt under förutsättning att man håller sig till rimligt antal träningstillfällen per vecka.

Annonser

One Response to Lillebror Norman räds ej de stora elefanterna

  1. Mats N skriver:

    Och svensk tennis blev avsevärt sämre när vi lät den göras om till en inomhussport.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: