Lyckad inledning

Den nya Södracupen lovar gott. Tävlingsidén – 1 tävlingsdag, många och korta matcher för alla – föll i god jord, då 10-åringarna inledde.

Alla fick sina utlovade minst tre matcher. Som mest blev det fem för dem, som gick fram i pojkarnas slutspel. Såväl de unga spelarna som deras föräldrar verkade gilla upplägget.

Korta set, no ad och matchtiebreak till 7 i avgörande set innebar att ramarna i det luftiga tidsprogrammet kunde hållas med marginal. En match per timme håller till minst 90 procent.

På pojksidan avslutades med en riktigt bra final mellan Otto Magnusson Värnamo och Linus Olsson Vetlanda. Båda spelarna agerade mycket drivet för sin ålder med god teknik och mycket kvicka fötter. Svårigheten att avgöra med den s k maxibollen, som ju är obligatorisk bland 10-åringar, gjorde att bollduellerna ofta blev långa.

Södracupen var också ett tillfälle att på ett bra sätt göra ”riktig” tävlingsdebut. För t ex VTS-arna Oskar Nilsson, Isaac Tusek och Rasmus Holmström blev säkerligen lördagen den 21 februari lika lärorik som minnesvärd. Första dagens bästa hemmaspelare var Adna Hadzajlic, som blev tvåa i den mycket jämna flicklassen.
– – – – –
Södracupen fortsätter med 12-årsklasser i morgon samt 14- och 16-årsklasser nästa veckoslut.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: