Storheter med stort S

Jag såg tyvärr inte Elias Ymers livsviktiga segermatch mot Jürgen Melzer i Örebro. Att följa Christian Lindell mot Andreas Haider-Maurer på en suddig streamsändning var ingen stor upplevelse.

En upplevelse, som säkert gick direkt in i hjärteroten, var däremot Skavlan-inslaget med den svenske skidkungen Johan Olsson och den norska skiddrottningen Marit Björgen lite senare på fredagskvällen. Ödmjukhet, respekt, tacksamhet och viljestyrka var ledord i ett samtal, som kändes långt, långt från dagens genomkommersialiserade elitidrott. Icke desto mindre är dessa två till synes ofördärvade svärmorsdrömmar kuggar i detta maskineri.

Längdskidåkningen kan skatta sig lycklig att ha två sådana föredömen som Björgen och Olsson i sina led. Då skall man också veta, att de inte är ensamma i sin sport om att gå hem i stugorna. Det räcker att nämna exempelvis Charlotte Kalla, Stina Nilsson och Anders Södergren i det svenska landslaget.

Till skillnad från tennisen, som lever i medieskugga och får nöja sig med streamade sändningar när det är Davis Cup, har skidåkningen sändningstid i överflöd i Vinterstudion. Den tiden förvaltas på bästa sätt.

Annonser

One Response to Storheter med stort S

  1. Henric Nilsson skriver:

    Var på plats och såg Elias match igår. Riktigt bra, han utvecklas hela tiden. På tal om mediaskugga. Tipsade precis Sklt (Skaratidningen) om att Elias har chansen att avgöra mot Österrike i morgon eftersom det inte stod ett ord om matchen i nätupplagan. Det är ju inte så att det dräller av elitidrottsmän från Skara 🙂
    Henric Skara TK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: