Trist förlust

Visst var Österrike favoriter, inte bara på papperet. Men efter 2-1 inför söndagsavslutningen steg hoppet om att Sverige skulle spela åt ”rätt håll” i nästa omgång. Hoppet förstärktes av det faktum att Österrikes erfarne Jürgen Melzer agerat blekt båda inledningsdagarna.

Elias Ymer förmådde inte skrälla mot Andreas Haider-Maurer. Förväntningarna skruvades istället upp inför avgörandet, i synnerhet som österrikiske kaptenen Stefan Koubeck  petade Melzer till förmån för lillebror Gerald.

Svenske kaptenen ”Fidde” Rosengren behöll den preliminära uppställningen, d v s med Christian Lindell på den avgörande singeln. I förhandssnacket hade spekulerats i att slänga in dubbelspelaren Johan Brunström, som gjorde en heroisk singelinsats mot Ukraina i fjol, därtillnödd och tvungen.

Koubecks schackdrag gick hem. Melzer avgjorde genom att utklassa en blek Lindell. Österrike går därmed vidare till spel mot Nederländerna, medan Sverige tvingas till oglamoröst kvalspel – mot Danmark igen.

Även med den lägre rankade Melzerbrodern var Österrike favorit sett till rankingen. Men betydligt större sensationer har hänt i DC-historien än en Lindellvinst mot Melzer.

Facit blev istället svidande 0-6 i set för blågult. Svensk tennis skriker efter framgång, inte minst i Davis Cup, för att lyfta till en hygglig nivå. En seger i Örebro hade suttit perfekt. För att lyckas i viktiga sammanhang måste man som bekant vara bäst när det gäller. Så var tyvärr inte fallet.
– – – – –
Med två dubbelspecialister i laget saknar den svenske kaptenen ”Fidde” Rosengren i praktiken möjligheter till omdispositioner på grund av den idiotiska regeln att laget begränsas till fyra spelare.

 

Annonser

2 Responses to Trist förlust

 1. Mats N skriver:

  Danmark – Sverige?!
  Fan tro´t… Har inte läst allt (även om det är väldigt lite precis som vanligt) efter Sveriges Davis Cup-förlust idag men saknar info om fortsättningen… Att media inte begriper tennis f.n har vi vant oss vid. Radiosporten fick inte fram svaret med Fidde och tog inte reda på saken i sin webbartikel men att inte ens tennisförbundet på sin egen hemsida redovisar vad som gäller för Sverige i fortsättningen känns pinsamt och ovanligt. Har man numera personal som själva inte begriper? Inte ens Swetennis som brukar vara alerta kommenterar Sveriges vidare öden. En titt på den officiella hemsidan för turneringen kan ge vägledning men även väcka frågor?
  http://www.daviscup.com/en/draws-results/group-i/europe-africa.aspx
  Är det Danmark – Sverige som gäller i höst? Eller kan det rent av bli reprismöten mot Österrike och Ryssland först för SWE & DEN?
  Åke, du verkar säker, men lottningsträdet är diffust?

  Förlusten mot Österrike? Ja, väldigt väntad såklart. Ymer må ha tagit steg framåt men vi kommer få se många förluster på vägen mot spelare rankade 80-200 närmsta året utan att vi skall döma honom, det är fler matcher mot dessa seniorer han behöver och utvecklas av. Lindell är inte en tillräckligt van inomhusspelare men vi kan inte lasta Fidde för laguttagningen. Arvidsson, Eriksson, Rosenholm är inte bättre just nu? Det hade varit intressant att se Brunis i 5:e men hans kropp klarar inte detta tyvärr.

  Danmark – Sverige i en gympahall i höst med blixtgolv känns inte självklart. En enda skada i Sverige, tex på en av dubbelspelarna, och oddsen är helt öppna!

  • Åke Magnusson skriver:

   Enligt dagens TT-referat från Örebro blir det Danmark direkt om Nederländerna vinner mot Österrike, annars en första kvalmatch mot Nederländerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: