Frågetecknen reser sig

Ordförande Stefan Dahlbo ställde upp. Men generalsekreteraren Ulf Dahlström vägrade anta utmaningen i Jonas Arnesens ”Duellen”.

Jonas Arnesen är inte bara den mest initierade i den krympande skaran av svenska tennisjournalister. Hans kritik mot tennisetablissemanget har bitvis varit skoningslös, men att det finns stort utrymme för svensk tennis´bästa i det arnesenska hjärtat råder inget tvivel om.

Stefan Dahlbo ställde alltså upp och skilde sig, trots pressande inledning med besvärande frågor kring HQ-skandalen, rakryggad från duellen. Dahlströms nobbande reser däremot många frågetecken.
– – – – –
På tal om den glesnande skaran av tennisjournalister erinrar man sig tider då namn som Birger Buhre (giganternas gigant), Sune Sylvén, Torsten Tegnér, Bengt Bergelin, Nils Magnuson, Lennart Eriksson, Bengt Ahlbom och Per Yng – för att nämna några i den skrivande delen av skrået –  var ständigt närvarande på Båstad Tennisstadion i Swedish Open- och DC-sammanhang. Tennisoraklet Björn Hellberg och Växjös egen Sven Elofsson skall inte glömmas. De tillhör ”inventarierna” i Båstad.

Annonser

3 Responses to Frågetecknen reser sig

 1. Mats N skriver:

  Kanske är det ovanliga sättet som Jonas Arnesen väljer att ställa frågor på det enda som hjälper men jag tror knappast det. Ulf Dahlström ställer inte upp av en enda anledning. Han har inte ett enda vettigt svar att ge. Tyvärr är numera Jonas Arnesen något av en ”lame duck” när han varken har svd eller tennismagasinet som uppdragsgivare. Än viktigare vore ju om Tennissverige internt avkrävde svar i samma riktning – helst före årsmötet – men inte heller det lär väl ske? Kritik skall därmed också skickas till regionerna som har låtit verksamheten fortgå utan krav på redovisning ekonomiskt eller utfallsmässigt.

 2. Mats N skriver:

  För övrigt, vad gör tennisförbundet själva för att uppmärksamma att det är tennisens dag? På tennis.se vädjar man till klubbarna men centralt? har man passat på att skicka ut något till media? Säger och tycker ordförande el GS något? Nej, för tredje året går denna chans förbundet förbi…

 3. Fredrik Giers skriver:

  Hej Åke,
  Tack för en bra blogg, läser den regelbundet!

  När du tar upp journalister som följde tennisen vill jag påminna om Gert ”Gatte” Persson HD/NST och Håkan Philipsson Laholms Tidning. Stort kunnande och en äkta passion för tennisen!
  Dessa herrar såg man på alla sommartävlingar i och omkring Båstad!
  /Fredrik Giers

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: