En fighter kommer alltid igen

Anders Ekberg, årsbarn med mig själv, är en kämpe av renaste vatten. Han figurerade i en huvudroll, när Idrottshallen blev Strandbjörkshallen 1985 och är aktuell i dagens Smp. Då som nu handlar det om real tennis, föregångaren till dagens tennis.

Då det begav sig i början av 80-talet var Anders delägare i Squashhallen vid Värendsvallen. Mats Wilander hade vunnit i Paris 1982 och pressen på kommunen var stor att ersätta det uttjänta tältet vid Idrottshallen med permanenta inomhusbanor.

Anders och hans partner Peter Norrman presenterade, och drev hårt, alternativet att i deras regi bygga till squashhallen med tennisbanor – och en bana för real tennis. Alternativen vägdes mot varandra. Bert Augustsson rapporterade i dåvarande Kronobergaren från det avgörande mötet i kommunfullmäktige, att frågan avgjordes i korridorsnacket under sista kaffepausen. Så nära var Växjötennisen att hamna på Värendsvallen.

En äkta kämpe kommer alltid igen, så även Anders Ekberg. Nu agerar han i rollen som projektledare för utbyggnad av Squashhallen, som blivit Idrottshuset. Precis som på 80-talet vill han ha med en bana för real tennis.

Artikeln i dagens Smp handlar om, att kommunen säger nej till detta udda önskemål, en ståndpunkt som jag, med all respekt för Anders, tycker är rimlig. Real tennis är givetvis historiskt mycket intressant, men för idag en tynande tillvaro helt utan verksamhet i Sverige.
– – – – –
Den hängivne racketsportentusiasten Anders Ekberg är innehavare av en synnerligen komplett samling racketar av skilda slag. En liten bråkdel av dessa dyrgripar finns i den ena av två mycket uppskattade racketmontrar i Strandbjörkshallen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: