Klok som en pudel som vanligt

– Jag har för mycket tennis i mig för att bara ge det till en människa.

De kloka orden är Mats Wilanders i en intervju med DN:s Nils Palmgren inför Kings of tennis i Stockholm. Ämnet är huruvida han, som många andra gamla storspelare har tankar på att bli tränare för någon världsstjärna.

Tennisen skall förstås vara tacksam, att Mats sprider sin klokskap så brett som han gör. Hans Game Set & Mats på Eurosport är ju rena njutningen från första till sista minut varenda gång.

Vi i VTS fick i fjol en inblick i hur hans husbilsprojekt Wilander On Wheels fungerar på den amerikanska kontinenten. När Mats var på besök i Strandbjörkshallen för ett knappt år sedan, fick vi tillfälle att bjuda in till en lördagseftermiddag på WonW-konceptet under ledning av Mats himself. Succé pyramidale!

Däremot är Mats blygsam då han i intervjun jämför nu och då. Visst är konkurrensen vassare idag, men att Mats´ vassaste opponenter bara kom från USA, Australien, Västtyskland och Frankrike är inte sant. Vilas och Clerc var ju argentinare, Lendl och Mecir kom från Tjeckoslovakien, Ivanisevic kom från det gamla Jugoslavien, Andres Gomes från Ecuador och Kevin Curren var sydafrikan för att nämna några.

Annonser

One Response to Klok som en pudel som vanligt

  1. Mats N skriver:

    Håller med om Mats klokhet och tänker ofta på hur det hade kunnat se ut om han bott i Sverige under åren han var DC-kapten. Vilket avtryck hade han gjort och vilken förgrundsgestalt hade han kunnat vara då?
    Håller även med om att konkurrensen på 80-90-talet inte var SÅ tokig som det ibland beskrivs. Jag menar vi matchar ju i alla fall bandyn vars VM snart blir en haussad företeelse i svensk media…

    Apropå Kings of Tennis. En sak som Arnesen snuddade vid i sin ”osynlighetsintervju” var tennisförbundets kommunikationssatsning. Såvitt jag vet har inte förbundet någon del i veteraneventet? Men ikväll har turneringens hemsida nyhetstexter signerade tennis.se, samtidigt som tennis.se inte skrivit något om den första speldagen. Ehhh?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: