Unikt, var ordet

Årsmötet i onsdags var givetvis i hög grad både omtumlande och känslosamt. Jag, Kurt och ”Kåcke” kunde med stolthet och tacksamhet sätta punkt för mer än 60 år inom Växjötennisen, nästintill oavbrutet i förtroendeposter.

Från 1951 och bildandet av IK Skytten, som blev en verklighetens Åshöjden-saga, till utbrytningen 1956 och återföreningen 1974, till hyllningarna på residensbalkongen 1982, till Magnus Gustafsson skyltbyte av ”Sverige” mot ”Växjö TS” i samband med DC-finalen 1997 har det runnit mycket vatten under broarna.

Vi har haft den oskattbara förmånen att vara med om och i högsta grad vara delaktiga i att skriva idrotts- och tennishistoria på hög nivå. Från Kronobergarens pojkgängs i Domprostmossen till Roland Garros och DC-finaler blev vägen lång, krokig, innehållsspäckad, minnesrik och i långa stycken dramatisk. Vi har varit delaktiga i att sätta Växjö på tennisens världskarta.

Kurt har, förutom förtroendeuppdrag, bakom sig en framgångsrik egen spelarkarriär, domarkarriär på högsta internationella nivå och sedermera en tredje tung ansvarsuppgift som racketsträngare åt DC-laget. ”Kåcke” delade under en period sina gracer mellan tävlingstennis och handboll, där han var A-lagsspelare i Växjö BK.

Vidare bör framhållas, att Kurt och ”Kåcke” har hunnit med minst sagt betydelsefulla tränarroller. För Kurts del tog domaruppgifterna efterhand allt mer tid, medan ”Kåcke” har hängt i på alla nivåer ända fram till de allra senaste åren.

Jag deklarerade på årsmötet, att vi – jag, Kurt och ”Kåcke” – kommer att ta initiativet till bildandet av en intressegrupp med syfte att genom återkommande sammankomster i trivsamma former belysa intressanta händelser och personligheter inom Växjötennisens mer än 100-åriga historia. Vi återkommer!
– – – – –
Som jag nämnde på årsmötet, hade vi med all sannolikhet varit en kvartett i minnesrapsodin i onsdags, om inte ett oblitt öde velat annat. Lars-Börje Roos tillhörde det ursprungliga och genuina Skyttengänget. Lars-Börje satsade hårt på en framgångsrikt inledd tränarkarriär, då en svår sjukdom satte tvärstopp. Han lämnade oss under tragiska omständigheter redan 1978.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: