Ymer bryter upp

Två nyheter rörande Elias Ymer serverades i går kväll på alerta SweTennis. Den ena var mycket glädjande. Den andra ledde till funderingar.

Vinsten mot spanjoren Gimeno-Traver i kvalet till den stora Miami-turneringen var ytterligare ett tecken på att Skaraborgaren Elias är på rätt väg. Marschen mot topp 100 fortsätter.

Nyhet nummer två, där en annan spanjor var inblandad, slog nog ner som en bomb i tennissverige. Elias kommer att bryta upp från Good to Great, flytta till Spanien och jobba vidare med Galo Blanco som ny tränare.

Good to Great tycks för en utomstående ha de resurser, som krävs, för att forma en ung talang till yrkesspelare på hög nivå. Bl a verkar akademins ekonomiska muskler vara av helt annan kaliber än Svenska Tennisförbundets. Tränarstaben med Magnus Norman i spetsen går inte av för hackor.

Likväl känns det, som att det är något som inte stämmer när det gäller Elias Ymer. Några märkliga turer på tränarsidan kan möjligen ha med uppbrottet att göra.

För svensk tennis är det förstås en tankeställare, att vår bäste spelare ser sig tvungen att flytta utomlands för att kunna utvecklas vidare. Vad jag på rak arm kan komma på, har alla svenska storspelare genom åren – Mikael Pernfors undantagen – formats i svensk miljö och mestadels av svenska tränare, ofta i teamform. Stefan Edberg och Tony Pickard kan möjligen ses som en parallell till Ymer och Blanco.

Annonser

One Response to Ymer bryter upp

  1. Sven-Erik skriver:

    Det känns rätt, tycker jag, att Elias Ymer provar lyckan i Barcelona /Spanien. Han vill ta ytterligare ett steg i tenniskarriären. Förmodligen kan han få bättre sparring /träning i Spanien. Jfr med ishockey. Dom bästa unga spelarna provar lyckan i NHL. Jämförbara förutsättningar finns här i Sverige. Ändå vill dom åka över till Nordamerika och spela..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: